Tietoa meistä

Joutsenten reitti ry on yksi maamme 52 alueellisesta kehittämisyhdistyksestä. Yhdistyksen tavoitteena on ruohonjuuritason kehittämishankkeita aktivoimalla ja rahoittamalla parantaa maaseudun elämän laatua. Hankkeet perustuvat yhdistyksen kehittämissuunnitelmaan ja niitä voivat hakea oikeustoimikelpoiset yhteisöt.

Joutsenten reitti ry toimii siltana viranomaistahojen ja hanketoteuttajien välillä avustamalla hakijoita muokkaamaan ideansa hankkeeksi.

Joutsenten reitti ry:n toimialueen erityispiirteisiin kuuluu voimakas ruohonjuuritason kehittämistoiminta, mikä ilmenee aktiivisten kylätoimikuntien kautta. Joutsenten reitti ry:n toiminta perustuu maaseudun kehittämissuunnitelmaan, jonka tavoitteena on elämän laadun parantaminen. Keinoina ovat toimeentulo- ja vaikutusmahdollisuuksien lisääminen ja muutoksenhallintataitojen kohentaminen.

Joutsenten reitti ry on saanut nimensä toimialueen runsaista vesistöistä, joita seuraillen kansallislintumme laulujoutsenet muuttavat. Pellot, metsät, suot ja kumpuileva maasto tekevät alueesta moni-ilmeisen mosaiikin.

Scroll to Top