Uusia kehittämis- ja yrityshankkeita siivilleen – tukea mm. kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistai-illan 4.6. kokouksessaan Hämeenkyrön Villa Sikurissa 18 uutta hankehakemusta. 13 hankkeelle päätettiin puoltaa rahoitusta osana Suomen CAP-suunnitelman ja Joutsenten reitin paikalliseen kehittämisstrategian toimeenpanoa. Neljä hakemusta hylättiin ja yksi jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten. Lisäksi käsiteltiin seitsemän kuntarahoitteista Nuoriso-Leader-hakemusta ja kolme Seniori-Leader-hakemusta, jotka päätettiin hyväksyä yhtä lukuun ottamatta.

Sastamalan vanhempainverkosto -hanke toteutetaan Sastamalan kaupungin perusopetuksen ja vanhempainyhdistysten yhteistyönä. Hankkeessa kehitetään toimintamalleja, jotka tukevat vanhemmuutta ja tätä kautta sastamalalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia. Tavoitteena on lisätä vanhempien tietoa saatavilla olevista palveluista, kehittää palveluita ja toimijoiden välistä yhteistyötä ja tukea palveluihin ohjautumista. Hankkeessa pyritään huomioimaan erityisesti myös maahanmuuttajaperheet selvittämällä heidän tarpeitaan ja tältä pohjalta kehittämään heidän tarvitsemiaan palveluita. Hanketoiminnan seurauksena oletetaan Sastamalan alueen lasten, nuorten ja vanhempien oikea-aikaisen tuensaannin helpottuvan ja myös vertaistuen saamisen mahdollistuvan yhdessä luotujen mallien mukaisesti riippumatta siitä, millä Sastamalan alueella tai millaisessa elämäntilanteessa perhe elää.

YHTEYSHENKILÖ: Mirka Järvinen, P. 040 519 4025

Satakunnan ammattikorkeakoulun Talot ja tienhaarat -hankkeessa saatetaan yhteen maaseudun tyhjäksi jääneitä taloja ja luovien alojen ammattilaisia kaupungeista ja maaseudulta. Hankkeessa tehdään yhteistyötä ja opitaan hyvistä käytännöistä kansainvälisten kumppaneiden, mm. Hollannista johdetun eurooppalaisen Rural Radicals -verkoston kanssa. Hankkeen vaikutuksia ovat alueen pito- ja vetovoiman, yrittäjyyden, älykkäiden kylien sekä matkailun, kulttuuritarjonnan ja rakennusten kestävän käytön lisääminen.

YHTEYSHENKILÖ: Pia Halttunen, P. 044 710 3451

Sastamalan Länsi-Mouhijärven Kylät ry:n kehittämishankkeessa kootaan vanhan asutusalueen historiaa 1500-luvulta 1970-luvulle, ja julkaistaan tiedot kyläkirjana. Perimätiedon säilyttäminen ja paikallisidentiteetin vahvistaminen ovat hankkeen keskeisiä tavoitteita.

YHTEYSHENKILÖ: Jouni Uusi-Rauva, P. 0400 233 009

Hämeenkyröläisen Maaseudun Taiteellinen Teatteri ry:n pienhankkeessa investoidaan kesäteatterin langattomien mikrofonien hankintaan. Äänentoisto ja -kuuluvuus ovat kesäteattereiden yleisimpiä ongelmia esimerkiksi vaihtuvissa sääoloissa.

YHTEYSHENKILÖ: Raimo Mäensivu, P. 040 725 7611

Yrityshankkeilla kansainvälistymistä, uusia yrityksiä ja työpaikkoja

Sastamalassa toimiva kasvuyritys Cedras Oy investoi laitehankinnoin hammassuojien valmistuksen digitaaliseen työnkulkuun. Yritykselle puollettiin myös kansainvälistymiseen tähtäävä kehittämistuki hammasalan suurimpaan messutapahtumaan osallistumiseksi Saksan Kölnissä.

YHTEYSHENKILÖ: Laura Cedras, P. 040 550 6520

Hämeenkyrön Pinsiössä toimiva Oy Equine Innovations Ltd suunnittelee ja valmistaa hevosille tarkoitettuja heinäautomaatteja. Suomen markkinoilta on opittu, että kysyntää laitteille on ja valmisteilla oleva lainsäädäntö myös ohjaa hevostalleja ruokinnan automatisointiin. Kehittämistuella selvitetään yrityksen tuotteiden mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla.

YHTEYSHENKILÖ: Katja Kulmakorpi, P. 045 676 2455

Hämeenkyröläisen Frantsilan tila Oy:n käynnistystuella tehdään sukupolvenvaihdosta perinteikkäässä Hyvän Olon Keskuksessa nykyisen yrittäjän jäädessä eläkkeelle vuoden 2024 lopussa. Frantsilan tilan tavoitteena on jatkaa kurssi- ja koulutuskeskuksena sekä tarjota luonnonläheistä matkailua ja järjestää tapahtumia.

YHTEYSHENKILÖ: Anna Karhu-Cormier, P. 040 419 3288

Sastamalan Mouhijärvellä toimiva Taikakallio Oy investoi koirahoitolan perustamiseen. Hoitolan yhteydessä on myös koirametsä ja vuokrattava saunamökki.
YHTEYSHENKILÖ: Anne Riekki, P. 045 868 7910

Punkalaitumelainen Divine Events Oy investoi brodeeraus- ja painatuslaitteisiin sekä niihin liittyviin työvälineisiin. Yritys tarjoaa markkinointi- ja brändäyspalvelua ikkuna- ja autoteippausten, vaatepainatusten ja -brodeerausten sekä logo- ja markkinointisuunnittelun kautta.

YHTEYSHENKILÖ: Vilma Nurmilaakso, P. 044 324 1584

Hämeenkyröläinen tilitoimistoyrittäjä Kaija Nikkilä tmi laajentaa palveluitaan ja osaamistaan hankkimalla kehittämishankkeessaan liiketoiminnan konsultointipalveluihin liittyvää koulutusta muun muassa patentti- ja rekisteririkoksiin, sopimusoikeuteen, tietosuojaan ja tiedonhankintaan sekä henkilörekistereihin  liittyvissä säännöksissä ja määräyksissä

YHTEYSHENKILÖ: Kaija Nikkilä, P. 040 534 8780

Huittisten Jokisivulla toimiva Maatila Hanna Niemi tmi investoi polttopuiden valmistukseen, joka tukee ja monipuolistaa kasvinviljelytilan toimintaa. Tarkoituksena on tuottaa kuivattua polttopuuta lähialueelle.

YHTEYSHENKILÖ: Hanna Niemi, P. 050 327 0863

Sastamalan Suodenniemellä Käppyrä Art tmi aloittaa käynnistystuella valokuvaus- ja puutarhapalveluja tarjoavan kokoaikaisen yritystoiminnan. Tarjolla on laadukasta puutarhapalvelua esimerkiksi vieraslajien poistamiseksi.

YHTEYSHENKILÖ: Antero Kurikka, P. 044 2922 182

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 247 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 62 prosenttia. Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Suomen CAP-suunnitelman toimeenpanoa. Puoltojen jälkeen Joutsenten reitin vuoden 2024 rahoituskiintiöstä on jäljellä vielä noin 13 prosenttia. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 27.8., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja sähköisessä Hyrrä-palvelussa on 16.8. klo 12. Myös verkkosivujen www.joutsentenreitti.fi kautta haettavilla Nuoriso- ja Seniori-Leader -hankkeilla on sama takarajapäivä.

Nuoriso-Leader-hankkeissa monipuolisia 4H-yrittäjiä

Handmade By Pinja 4H-yritys Huittisista ompelee, virkkaa ja neuloo erilaisia tuotteita mm. pehmoleluja, vauvan- ja lastenvaatteita, hiusdonitseja sekä rusetteja. Yritys tekee myös tilaustöitä, joiden lisäksi voi tilata myös leivonnaisia. Nuoriso-Leader tuella yritys hankkii ompelukoneen.

YHTEYSHENKILÖ: Pinja Salminen, P. 044 330 7051

Hugo Santos Araujon 4H-yritys SA-Horses toimii Vampulassa. Hugon yritys pitää lasten ponikerhoja ja ratsastustunteja. Lisäksi tallin yhteydessä toimii kesäkioski. Nuoriso-Leaderin tuella ratsastustunneille hankitaan estekalusto, jolla Heppaleirit ja tunnit mahdollistuvat paremmin.

YHTEYSHENKILÖ: Veera Pietilä-Santos Araújo, P. 045 265 2221

4H-yritys KivirannanKioski2024 pitää Punkalaitumen Vehkajärvellä Kivirannan uimapaikan kioskia kesän ajan. Yrityksen on tarkoitus pitää rannalla kioskia ja vuokrata sup-lautoja. Tuen avulla hankitaan sup-laudat, pelastusliivit, uimaleluja, matkahella, pieni pakastin ym. kioskin tarvikkeita. Vehkajärven Kivirannan uimapaikan aukioloaikoja ja toimintaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa.

YHTEYSHENKILÖ: Piritta Eskola, P. 040 549 2428

4H-yritys Akselin Piha-apu Huittisista tarjoaa asiakkailleen nurmikonleikkuuta, haravointia, trimmeröintiä ja muuta pihan kunnossapitoa. Työt alkavat heti koulun loputtua ja ensimmäiset asiakkaat on jo saatu. Nuoriso-Leaderin tuella uusi yrittäjä hankkii ruohonleikkurin sekä työssä tarvittavia varusteita.

YHTEYSHENKILÖ: Ismo Yli-Sipilä, P. 0500 331 770

Minttu Lönnqvistin 4H-yritys Misera Huittisissa tekee käsitöitä ja taidetta, mm. asusteita, makrame-töitä, koruja, lemmikkien petejä, koriste-esineitä yms. Yritys hankkii saumurin ja monitoimityökalun, jolla tuotteita voi valmistaa. Yritystä voi seurata Instagramissa: handmade.by.misera.

YHTEYSHENKILÖ: Minttu Lönnqvist, 040 531 5343

Nuoriso-Leader-hankkeiden yhteenlaskettu tuki on 3680,00 euroa.

Seniori-Leader-hankkeilla kehonhuoltoa, koulutusta ja kulttuuria

”Kremppa-kimppa” -ryhmä Hämeenkyrön Haukijärvellä tarjoaa fysioterapeutin vetämää ikäihmisten kehonhuoltoa ja jumppaa.

YHTEYSHENKILÖ: Kaija Valkama, P. 0400 663 685

Kiikan Eläkkeensaajat ry investoi koulutustoimintaan hankkimalla Kiikan nuorisotalolle videotykin.

YHTEYSHENKILÖ: Tuire Kaukonen, P. 050 575 6408

Kulttuuriryhmä tarjoilee kyröläistä kulttuuria härmäläisin maustein kulttuurintekijöiden muistelmateoksen muodossa.

YHTEYSHENKILÖ: Kauno Perkiömäki, P. 050 554 2412

Seniori-Leader-hankkeiden yhteenlaskettu tuki on 2 400,00 euroa.

Scroll to Top