Lisää liikuntaa, kulttuuria ja yritystoimintaa Joutsenten reitille

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistai-illan 13.2. kokouksessaan Karkun Kylätila Otavassa 24 uutta hankehakemusta. 23 hankkeelle päätettiin puoltaa rahoitusta osana Suomen CAP-suunnitelman ja Joutsenten reitin paikalliseen kehittämisstrategian toimeenpanoa. Yksi hakemus hylättiin. Lisäksi käsiteltiin yksi kuntarahoitteinen Nuoriso-Leader-hakemus ja yksi Seniori-Leader-hakemus, jotka päätettiin hyväksyä.

Sastamalan kaupungin Piristystä perheliikuntaan Sastamalassa -hankkeessa kootaan ja käynnistetään perheliikuntaverkosto varhaiskasvatuksen ja liikuntapalveluiden sekä paikallisten liikuntaseurojen, yhdistysten ja järjestöjen yhteistyöllä. Hankkeen aikana aloitetaan matalan kynnyksen perheliikuntaryhmät Sastamalan eri alueilla. Tarkoituksena on tarjota perheille höntsymielistä lajikokeilua monipuolisesti. Toimintaan osallistuminen on perheille maksutonta. Hankkeen tavoitteena on saada Sastamalan lapsiperheet liikkumaan yhdessä ja että yhä useampi lapsiperhe liikkuu ohjatusti ja omatoimisesti asuinalueesta riippumatta.

YHTEYSHENKILÖ: Jarmo Korhonen, P. 040 482 1420

MIELI Tukitalo mielenterveys ry:n ja LP-Vampula Huittinen -lentopalloseuran yhteistyöhankkeessa perustetaan 2-tien liigalentopallokoulu Leader Joutsenten reitin ja Leader Karhuseudun 2-tien varren kuntiin alueiden välisenä yhteistyönä. Hankkeen tavoitteena on tukea 6-9-vuotiaiden lasten hyvinvointia luomalla seudulle uusi liikuntamahdollisuus ja edistää näin lasten liikuntaharrastusta. Joukkueurheilun kautta vahvistetaan myös lasten kaveri- ja tunnetaitoja sekä mielen hyvinvointia, vapaaehtoisina toimivien aikuisten taitoja unohtamatta. LP-Vampulan naisten liigalentopallojoukkue kannustaa ja harjoittelee kuukausittain lasten kanssa yhdessä.

YHTEYSHENKILÖ: Ari Tiensuu, P. 040 582 2152

Hämeenkyrön Jäähalli Oy investoi uuteen turvakaukaloon, joka mahdollistaa lasten ja aikuisten entistä turvallisemman harrastamisen jääurheilun parissa. Hämeenkyrössä on mm. satoja jääkiekon harrastajia, ja jäähallia käytetään aktiivisesti myös naapurikuntien puolelta.

YHTEYSHENKILÖ: Jarmo Kalliola, P. 0400 863 842

Sastamalan Karkussa toimiva FC Voltti 96 ry investoi lumilinkoon. Edestakaisin sahaavat talvisäät ovat tehneet jääkiekkokaukaloiden ulkojäiden usein vapaaehtoistyöllä tehtävästä hoidosta haastavaa. Linkoinvestointi lisää Karkun kaukalon käyttöä ja helpottaa sen hoitajien työtä.

YHTEYSHENKILÖ: Timo Hämeen-Anttila, P. 050 5944 678

Sastamalan Kiikan Torvisoittokunta yhdistys ry:n hankkeessa järjestetään 20.-22. syyskuuta valtakunnallinen Ruskatrööttä -puhallinmusiikkiviikonloppu Sastamalassa. Tapahtuman keskeisenä tavoitteena on antaa nuorille harrastajille mahdollisuus soittaa täysimittaisessa, oman tason puhallinorkesterissa taidokkaan kapellimestarin johdolla. Viikonloppu huipentuu yhteiseen loppukonserttiin Sylvään koululla. Tapahtuma järjestetään tulevana syksynä jo 26. kerran, ja se kerää vuosittain 300-400 harrastajaa soittamaan yhdessä jollain aktiivisella puhallinmusiikkipaikkakunnalla.
YHTEYSHENKILÖ: Jukka Rajala, P. 040 822 3646

Kiikoisten Kotiseutuyhdistys ry:n kehittämishankkeessa saatetaan loppuun v. 2016 käynnistetty aineistonkeruu ja -käsittely Kiikoisten kotiseutukirjan julkaisemiseksi. Kirja kertoo, tallettaa ja säilyttää Kiikoisten paikallishistoriaa: millainen pitäjä oli haastateltujen elinaikana eli 1920-luvun lopulta tähän päivään. Tavoitteena on kotiseudulla tapahtuneen kehityksen ja muutoksen tallentaminen mahdollisimman monipuolisesti. Kirjaa varten haastateltiin 33 kiikoislaista, jotka edustavat eri ikäluokkia ja ammatinharjoittajia. Tavoitteena on noin 300-sivuisen kirjan valmiiksi saattaminen loppukevään 2024 aikana.

YHTEYSHENKILÖ: Rita Heinrichs, P. 040 824 2914

Yrityshankkeilla uusia yrityksiä, työpaikkoja ja palveluita

Sastamalan Uimahalliyhtiö Oy:n investointihankkeessa peruskorjataan Kiikan uimahalli- ja kuntosaliosastot. Yrittäjällä on 40 vuoden kokemus rakennusalalta. Energiatehokkuutta lisätään mm. aurinkokennosähköjärjestelmällä sähkön ja lämpimän veden tuotantoon. Tavoitteena on käynnistää toiminta uudelleen keväällä 2024.

YHTEYSHENKILÖ: Petri Saarela, P. 040 774 1921

Hämeenkyrössä toimivan Eljaala tmi:n kehittämistuella herätellään 3-tien lähellä Myllymäellä sijaitsevan Eljaalan talon historiallista miljöötä kulttuurimatkailu-, lähiruoka- ja kestävän kehityksen kohteeksi.

YHTEYSHENKILÖ: Eveliina Passi, P. 044 5190 165

Hämeenkyröläisen KP Fishing Oy:n investointi- ja kehittämistuella haetaan uutta kasvua opasvenehankinnalla ja yrityksen digitalisaatiovalmennuksella.

YHTEYSHENKILÖ: Kalle Paavola, P. 040 520 1913

Sastamalan Häijäässä toimiva Hyvänolon hoitola Mielikki tarjoaa kalevalaista jäsenkorjausta sekä rentoutushoitoja ja -valmennusta. Yrityksen kehittämistuen avulla palveluita laajennetaan stressinhallinnan ja työhyvinvoinnin tueksi.
YHTEYSHENKILÖ: Minna Kuusivuori, P. 050 412 0964

Huittisissa toimivan Jan-Mikael Nokelaisen yritystoiminnan kokeilutuella luodaan lautapeli Huittisista ja lähialueesta. Lautapelin ideana on lisätä Huittisten tunnettuutta ja vetovoimaa.

YHTEYSHENKILÖ: Jan-Mikael Nokelainen, P. 050 506 5522

Sastamalassa toimivan Tuateo Oy:n valmistelu- ja kehittämistuella valmistellaan innovatiivinen tuotekehityshanke sekä kehitetään ja kaupallistetaan yrityksen tuotekehityskonsultointia.

YHTEYSHENKILÖ: Sampo Satimus, P. 040 771 2045

Huittislaisen farmaseutti Annika Leppäsillan käynnistystuella selvitetään mahdollisuuksia hoivapalveluyrityksen omistajanvaihdokseen Joutsenten reitin toimialueella.

YHTEYSHENKILÖ: Annika Leppäsilta, P. 040 581 3001

Huittisten Vampulan Kukonharjassa toimiva Maa & Metsä Mäkelä Ky investoi sorkanhoitotelineeseen. Yritys tarjoaa asiakkaiden tiloissa lehmän sorkkien hoitopalvelua.

YHTEYSHENKILÖ: Harri Mäkelä, P. 044 306 8669

Hämeenkyröläisen Jasmin Laineen investointihankkeessa perustetaan Kyröskoskelle kunnan ensimmäisen ekokampaamo, joka tarjoaa luonnonmukaisia ja ekologisia kauneudenhoito- ja hyvinvointipalveluita. Samalla vähennetään sekä asiakkaiden että luonnon kemikaalikuormaa.

YHTEYSHENKILÖ: Jasmin Laine, P. 050 911 2760

Seppälän maatila Hämeenkyrön Mahnalassa investoi hevosharrastepalveluihin. Tilalla toimii tällä hetkellä pihattotalli yksityisille asiakkaille. Tilakeskuksen läheisyyteen rakennetaan harjoittelua ja kilpailuja varten ovaalirata ja ratsastuskenttä sekä 300 metriä pitkä ns. passisuora.

YHTEYSHENKILÖ: Ville Seppälä, P. 044 5596 884

Sastamalan Suodenniemellä toimiva argentiinalainen bioanalyytikko kasvattaa pienimuotoista yritystoimintaansa osa-aikaisen yrityksen käynnistystuella. Villa Manuela tuottaa mm. yrttipohjaisia ihovoiteita.
YHTEYSHENKILÖ: Laura Vuorinen, P. 041 435 4944

Sastamalan Vammalassa toimivan Tmi Asennus Jokirannan kehittämistuella laajennetaan palveluita kouluttautumalla nostolaitteiden määräaikais- ja käyttöönottotarkastustoimintaan.

YHTEYSHENKILÖ: Petri Jokiranta, P. 050 301 0154

Sastamalassa toimivan terveydenhuollon ammattilaisen Timo Santasen yritystoiminnan kokeilutuella selvitetään mahdollisuudet itsensä työllistämiseen yksityisen terveydenhuollon palveluntarjoajana.

YHTEYSHENKILÖ: Timo Santanen, P. 0400 668 711

Hämeenkyröläisen Finneducation Explorer Oy:n kehittämistuella suunnitellaan uuden kansainvälistä leirikoulu- ja opintomatkatoimintaa harjoittavan yrityksen digitalisaatiota ja markkinointiviestintää.

YHTEYSHENKILÖ: Leevi Saari, P. 040 846 3964

Sastamalan Vammalassa toimivan Tuomas Koskelan yrityksen käynnistystuella perustetaan graafisen suunnittelun ja valokuvausalan yritys Sammal Photographics.

YHTEYSHENKILÖ: Tuomas Koskela, P. 040 379 5555 

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 711 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 53 prosenttia. Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Suomen CAP-suunnitelman toimeenpanoa. Joutsenten reitin vuoden 2024 rahoituskiintiöstä on vielä noin puolet jäljellä. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 9.4., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja sähköisessä Hyrrä-palvelussa on kiirastorstai 28.3. klo 12. Myös verkkosivujen www.joutsentenreitti.fi kautta haettavilla Nuoriso- ja Seniori-Leader -hankkeilla on sama takarajapäivä.

Nuoriso-Leader-hankkeella linnunpesäkeinu Sammun koululle

Huittisten Sammun koulun oppilaskunnan hallitukselle myönnettiin 800 euron Nuoriso-Leader-avustus ns. linnunpesäkeinun hankkimiseksi koulun pihaan ja välituntitoimintaan. Linnunpesäkeinuun mahtuu kerralla useampi oppilas keinumaan, jopa kuusi henkeä kerralla. Ala-asteen oppilaiden lisäksi keinu on esikoululaisten käytettävissä.

YHTEYSHENKILÖ: Heidi Koivisto, P. 044 773 0167

Seniori-Leader-hankkeella nostalgiaa 50-vuotiaalle Vammalan Seukulle

Vammalan Seuratalolla, tuttavallisemmin Seukulla, aloitettiin bändi-illat jo vuonna 1970. Vuodet 1975-1984 olivat aktiivista keikka-aikaa. Seukku-aktiiveille myönnettiin 800 euron Seniori-Leader-avustus nostalgiapitoisen bändi-illan järjestämiseen lauantaina 31.8.2024. Illan aikana esiintyy viisi bändiä, joiden muusikot ovat pääosin vammalalaisia tai entisiä vammalalaisia. Kohderyhmänä ovat ”entiset nuoret”, mutta ilta on ikärajaton. Nuoremmille polville ja järjestöaktiiveille halutaan näyttää mallia, millaisia mahdollisuuksia Sastamalassa on tavoittaa muita nuoria ja järjestää bändi-iltoja.

YHTEYSHENKILÖ: Teppo Lindholm, P. 0500 336 390

Scroll to Top