Ennätysmäärä hankehakemuksia Joutsenten reitille

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistai-illan 28.11. kokouksessaan ennätysmäärän eli 24 uutta hankehakemusta. 20 hankkeelle päätettiin puoltaa rahoitusta osana Suomen CAP-suunnitelman ja Joutsenten reitin paikallisen kehittämisstrategian toimeenpanoa. Neljä hakemusta hylättiin. Lisäksi käsiteltiin kaksi kuntarahoitteista Seniori-Leader-hakemusta, jotka päätettiin hyväksyä.

Huittisten Yrittäjät ry:n investointihankkeessa hankitaan Huittisten monipuolisen tapahtumatuotannon tueksi siirrettävä esiintymislava. Paikkakunnalla järjestetään paljon tapahtumia, jotka vetävät jopa tuhansia kävijöitä. Tapahtumien järjestämisen vaatimukset ovat kasvaneet, esimerkiksi turvallisuusvaatimukset ja esiintyjien vaatimukset. Siirrettävä esiintymislava on paikallisten yhdistysten ja muiden tapahtumajärjestäjien käytettävissä, ja se lisää myös Huittisten Elämystorin tapahtumatarjontaa.

YHTEYSHENKILÖ: Juha Suomela, P. 050 353 2295

MTK-Vammala ry kehittää investointihankkeessaan Houhajärven rannassa sijaitsevan Sahrapirttinsä toimintaa. Kokous- ja juhlapaikka on paitsi tuottajien myös muiden paikkakuntalaisten ja kauempaakin tulevien aktiivisessa käytössä. Hankkeessa parannetaan Sahrapirtin energiatehokkuutta, kunnostetaan uimarantaa, uusitaan laituri, rakennetaan rantalentopallokenttä sekä hankitaan SUP-lautoja ja kanootteja. 

YHTEYSHENKILÖ: Juha Sianoja, P. 050 530 2661

Sastamalassa toimiva Kiikan Jokisivun kyläseura ry investoi Lauttapirtin kehittämiseen Kokemäenjoen rannassa. Yli satavuotias lossivahdin talo on toiminut kylän yhteisenä kokoontumispaikkana ja kesäkahvilana. Lauttapirtin katto korjataan ja terassi laajennetaan. Esteetöntä liikkumista helpottamaan rakennetaan invaluiska ja sisätiloihin inva-wc.

YHTEYSHENKILÖ: Leila Myllykoski, P. 040 548 6034

Huittisissa toimiva Korkeakosken Seutu ry edistää kiertotaloutta ja kestävää kehitystä rakentamalla jätteiden aluekeräyspisteen kylän keskeiselle paikalle osoitteeseen Korkeakoskentie 251. Paikalle on tulossa metallin, muovin, lasin, kartongin ja paperin keräysastiat.

YHTEYSHENKILÖ: Pertti Kuisma, P. 050 521 8224

Yrityshankkeilla kansainvälistymistä, sukupolvenvaihdoksia sekä uusia yrityksiä ja palveluita

Sastamalassa toimivan Riemu Design Oy:n kehittämistuella autetaan yrityksen kansainvälistymistä. Yritys on suunnitellut ja valmistanut autopienoismalliharrastukseen omaa tuotemerkkiä käyttävän tuotesarjan nimellä Highlight Model Studio. Valikoimassa on yli 70 tuotetta, joita myydään verkkokaupasta ympäri maailmaa. Tuotteilla on jälleenmyyjiä USA:ssa, Euroopassa ja Aasiassa.

YHTEYSHENKILÖ: Eero Kumanto, P. 044 3737 222

Huittisissa toimiva erikoiseläinlääkäripalvelu Ennansilmä Oy laajentaa toimintaansa ja investoi silmäklinikan koneisiin ja laitteisiin. Huittisten vastaanotto palvelee lemmikinomistajia laajasti etenkin Turun, Tampereen, Rauman, Porin ja Forssan seudulta. Yrittäjällä on erikoisalan korkein koulutus (eurooppalainen erikoiseläinlääkärikoulutus) ensimmäisenä Suomessa. Klinikka tarjoaa etäkonsultaatio- ja jatkokoulutuspalveluita myös ulkomaille. Yrityksen toisessa hankkeessa suunnitellaan kehittämistuella mm. ajanvaraus- ja potilastietojärjestelmä.

YHTEYSHENKILÖ: Elina Pietilä, P. 0400 589 400

Anna Karhu-Cormier Espoosta laatii yrityksen kehittämistuella liiketoimintasuunnitelman ja talouslaskelmat Hämeenkyrön Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen sukupolvenvaihdoksen valmistelemiseksi.

YHTEYSHENKILÖ: Anna Karhu-Cormier, P. 040 419 3288

Punkalaitumelle perustetun uuden yrityksen Pimpernel Rockfield Oy:n käynnistystuella selvitetään uuden liiketoiminnan mahdollisuuksia Porttikallion urheilukeskuksen alueella.

YHTEYSHENKILÖ: Johanna Murto, P. 040 545 4404

Ekojärven maatila Sastamalassa investoi kotieläinpihansa kahvilatoiminnan kehittämiseen. Tilan vanha hirsinen päärakennus on ollut tyhjillään ja käyttämättömänä useita vuosia. Nyt tiloihin saneerataan kesäkahvilan tuotteiden valmistamiseen tarkoitettu keittiö ja asiakaspaikkoja. Tiloista tehdään samalla esteettömät. Kotieläinpiha ja kesäkahvila tuovat Ekojärvelle paljon kävijöitä myös seutukunnan ulkopuolelta. Maatilan toisessa hankkeessa brändätään tilan kasvattaman ylämaankarjan lihan suoramyyntiä ja luodaan tuotteille yhteinen ulkoasu.
YHTEYSHENKILÖ: Maria Kivelä, P. 045 204 9788

Sastamalassa toimiva muovialan yritys SP Polymeeri Oy investoi ruiskuvalukoneeseen. Hankinta parantaa yrityksen energia- ja kustannustehokkuutta automaation avulla sekä parantaa tuotantokapasiteettia luoden myös uusia työmahdollisuuksia.

YHTEYSHENKILÖ: Seppo Piranen, P. 050 636 88

HL Work investoi uuteen pajarakennukseen Sastamalan Kallialassa. Yritys toteuttaa tarkkuutta vaativia metallisepäntöitä 3D-mallinnuksen, tulostuksen ja metallin valamisen kautta. Yrityksen toisessa hankkeessa suunnitellaan kehittämistuella verkkokauppa.

YHTEYSHENKILÖ: Hannu Lappalainen, P. 0400 969 061

Huittisissa toimiva Hinauspalvelu Ojala Oy investoi hallinta- ja ohjainlaitteiden säätämiseen käytettäviin korjaamolaitteisiin. Ajoneuvotekniikan kehittyminen vaatii korjaamolaitteiden ja -ohjelmistojen jatkuvaa kehittämistä. Investoinnilla tavoitellaan 25 prosentin kasvua liikevaihtoon, mikä mahdollistaisi myös yhden uuden työpaikan syntymisen viisi henkeä työllistävään yritykseen.

YHTEYSHENKILÖ: Teuvo Ojala, P. 0500 222 787

Hämeenkyrön Pinsiöön perustetun Drömhus Oy:n käynnistystuella autetaan kiinteistövälittäjiä palvelevan uuden yrityksen alkutaivalta asiantuntijapalveluin ja pienhankinnoin. Yrityksen palveluihin kuuluvat asuntojen myyntikuvaukset, ilmakuvaukset dronella, myyntistailaukset ja -kalustukset, pihasuunnittelu ja -rakentaminen sekä sisustussuunnittelu ja remontointi.

YHTEYSHENKILÖ: Outi Nurmi, P. 045 8814 943

Hämeenkyröön perustetun Hakateko Oy:n käynnistystuella autetaan uuden infrarakentamisen asiantuntijayrityksen alkutaivalta mm. yritysvalmennuksen, brändäyksen ja ohjelmistohankintojen osalta.

YHTEYSHENKILÖ: Tapani Hakala, P. 050 594 9726

Sastamalassa toimivan Kauppahuone Soininen Oy:n kehittämistuella suunnitellaan uusi tuoteryhmä ja siihen liittyvä asennuspalvelu. Yritys valmistaa aitoja, portteja ja kaiteita.

YHTEYSHENKILÖ: Heikki Soininen, P. 040 758 0950

Sanna Murtojärven yritystoiminnan kokeilutuella selvitetään henkilöstöjohtamisen asiantuntijayrityksen perustamisedellytyksiä Sastamalassa.

YHTEYSHENKILÖ: Sanna Murtojärvi, P. 040 509 2525

Minna Häsäsen käynnistystuella perustetaan osa-aikainen yritys Sastamalan Mouhijärvelle. Yritys tarjoaa mm. erilaisia kädentaidon kursseja.

YHTEYSHENKILÖ: Minna Häsänen, P. 040 522 8866

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 478 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 39 prosenttia. Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Suomen CAP-suunnitelman toimeenpanoa. Joutsenten reitin kauden 2023-27 rahoituskiintiössä mentiin jo jonkin verran vuoden 2024 rahoitusvarauksen puolelle. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 13.2., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja sähköisessä Hyrrä-palvelussa on perjantai 2.2. klo 12.

Seniori-Leader-hankkeilla tukea tapahtumajärjestämiseen ja juhlakonserttiin

Eläkeliiton Mouhijärven yhdistys ry hankkii kokoontumispaikkaansa Uotsolan Järjestötuvalle videoprojektorin ja kannettavan kaiuttimen. Yhdistys järjestää yli 350-päiselle jäsenkunnalleen kymmeniä tapahtumia ja tilaisuuksia vuosittain, joissa hankinnan jälkeen saadaan paremmin kuva näkyviin ja ääni kuuluviin. Seniori-Leader-tuki hankinnalle on 800 euroa.

YHTEYSHENKILÖ: Esko Raskila, P. 044 750 3312

Punkalaitumella toimiva Lauluryhmä KuusVeisaa ry on kuuden hengen lauluryhmä, joka esiintyy mm. juhlissa, kirkossa ja vanhushuollon laitoksissa. Lauluryhmä järjestää 10-vuotisjuhlakonsertin 17.3.2024. Seniori-Leader-tuki konsertin suunnitteluun, valmisteluun ja järjestämiseen on 800 euroa.

YHTEYSHENKILÖ: Pirkko-Liisa Henttinen, P. 040 613 8018

Myös Seniori- ja Nuoriso-Leader-hakemuksia käsitellään seuraavan kerran tiistaina 13.2., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja Joutsenten reitin kotisivuilla olevan verkkolomakkeen kautta on perjantai 2.2. klo 12.

Kiikan Jokisivun kyläseura ry:n Lauttapirtti Kokemäenjoen varressa oli yksi illan kokouksen hanketuen saajista.

Scroll to Top