Uusia hankkeita ja yrityksiä Joutsenten reitille

Uusia hankkeita ja yrityksiä Joutsenten reitille

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli keskiviikkoillan 11.10. kokouksessaan 14 uutta hankehakemusta. 12 hankkeelle päätettiin puoltaa rahoitusta osana Suomen CAP-suunnitelman ja Joutsenten reitin paikalliseen kehittämisstrategian toimeenpanoa. Kaksi hakemusta jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten. Lisäksi käsiteltiin yksi kuntarahoitteinen Nuoriso-Leader-hakemus, joka päätettiin hyväksyä.

Huittisten kaupungin investointihankkeessa rakennetaan Koskipuistoon skeittiparkki. Se koostuu kuudesta erillisestä obstaakkelista ja soveltuu erinomaisesti sekä aloittelijoille että kokeneille harrastajille. Tavoitteena on lisätä erityisesti lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia.

YHTEYSHENKILÖ: Riikka Peippo, P. 044 560 4203

Tyrvään moottorikerho ry investoi liikkuvaan WC-vaunuun. Yhdistys järjestää isoja, tuhansien henkien moottoriurheilutapahtumia, joiden palveluita ja ympäristöystävällisyyttä halutaan parantaa. Neljäpaikkaisen WC-vaunun luvataan tuovan helpotusta monelle.

YHTEYSHENKILÖ: Jaakko Virtanen, P. 0400 288 617

Hämeenkyrön Lavajärven Maamiesseura ry:n investointihankkeessa kunnostetaan seurantalo Päivölää. Sisäseinät ja -katot kunnostetaan ja maalataan sekä sisäovet ja listoitukset uusitaan.

YHTEYSHENKILÖ: Raimo Mäensivu, P. 040 725 7611

Yrityshankkeilla uusia yrityksiä, työpaikkoja ja palveluita

Hämeenkyrön Jumesniemessä toimivan Pirkanmaan Metsäenergia Oy:n kehittämistuella selvitetään uuden yrityksen investointien toteutusvaihtoehtoja energiapuun toimitusketjussa.

YHTEYSHENKILÖ: Harri Anttila, P. 045 1729 729

Sastamalan Karkussa toimivan Finding Flow Oy:n kehittämistuella lisätään aivotyön terveellisyyteen ja tuottavuuteen tähtääviä koulutus- ja valmennuspalveluja vuonna 2020 perustetun yrityksen palveluvalikoimaan.

YHTEYSHENKILÖ: Janita Rannisto, P. 040 2422 519

Sastamalan Kutalassa toimivan Pirkanmaan Alumiinirakenne Oy:n kehittämistuella suunnitellaan yrityksen brändi ja markkinointiviestintä uusiksi ja yrityksen korkealaatuisten älyovien ja -ikkunoiden tasolle.

YHTEYSHENKILÖ: Jenni Lauhamo, P. 050 556 8786

Sastamalassa toimiva Rudolfin Keidas Oy uudistaa juhlatilansa. Yrityksen palveluihin kuuluu pitopalvelut, saunamaailma, kota ja laavu sekä juhla/kokoustilapalvelut. Hankkeessa rakennetaan tanssipaviljonki ja hankitaan juhlateltta.
YHTEYSHENKILÖ: Hanna Kulo, P. 040 559 7856

Sastamalan Mouhijärvellä toimivan Taikakallio Oy:n kehittämistuella perustetaan koirahoitola Taikakallion koirametsän yhteyteen ja käynnistetään rakennus- ja kotiaputoimintaa. Lisäksi suunnitteilla on yksityisen koirarannan perustaminen.

YHTEYSHENKILÖ: Anne Riekki, P. 045 868 7910

Huittisten Maurialaan perustetun HR ja työnohjaus kameleontin käynnistystuella tavoitellaan yrittäjän kokoaikaista työllistymistä. Yrityksen alkuvaiheessa hankitaan asiantuntijapalvelua sopimus-, kirjanpito- ja markkinointiasioihin sekä tarvittaviin ohjelmistolisensseihin ja IT-tarvikkeisiin. Yritys tarjoaa henkilöstöjohtamisen ja työnohjauksen palveluita.

YHTEYSHENKILÖ: Annika Kelter, P. 044 3399 033

Sastamalan Varilaan perustetun Hyvä HR Oy:n investointihankkeessa perustetaan verkkokauppa. Yritys tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille apua ja tukea henkilöstöhallinnon palveluiden toteuttamiseen sekä esihenkilötyön ja henkilöstön kehittämiseen.

YHTEYSHENKILÖ: Riitta Yliviikari, P. 040 501 9200

Hämeenkyrössä toimiva Kotitalouskonehuolto Kirmo Oy:n investointihankkeessa kehitetään yrityksen palveluita energiatehokkaiden kodin ratkaisujen suhteen. Investoinnit mahdollistavat entistä laajemmin mm. ilmalämpöpumppuhuollot ja -asennukset.

YHTEYSHENKILÖ: Kari Kirmo, P. 0500 239 557

Sastamalaan perustettu uusi yritys Tmi Supernaiset tähtää käynnistämistuellaan osa-aikayrittäjyyteen autojen ja muiden koneiden sisä- ja ulkopesuissa. Joustava palvelukonsepti mahdollistaa pesut myös asiakkaan tiloissa tai ajoneuvojen noudon asiakkaan luota.

YHTEYSHENKILÖ: Veera Stormi, P. 045 1123 001

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 194 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 60 prosenttia. Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Suomen CAP-suunnitelman toimeenpanoa kuluvan vuoden lopulla. Joutsenten reitin vuoden 2023 rahoituskiintiöstä on vielä jäljellä noin kolmannes. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 28.11., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja sähköisessä Hyrrä-palvelussa on perjantai 17.11. klo 12.

Nuoriso-Leader-hankkeella järjestetään nuorten piirustuskurssi

Kiikan nuorisoseura ry järjestää nuorille Eero Kumannon piirustuskurssin. Taiteilija ja graafinen suunnittelija Eero Kumanto on kotoisin Sastamalan Kiikasta ja innostui ajatuksesta pitää piirustuskurssi alueen nuorille. Kurssin aikatauluksi on sovittu lauantai 4.11.2023. Nuoriso-Leader-avustus hankkeelle on 600 euroa.

YHTEYSHENKILÖ: Anu Parikka, P. 050 345 0412

Myös Nuoriso- ja Seniori-Leader-hakemuksia käsitellään seuraavan kerran tiistaina 28.11., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja Joutsenten reitin verkkosivuilla on perjantai 17.11. klo 12.

Hanketreffit Hämeenkyrön Jumesniemen kylätalolla tiistaina 7.11. klo 17.30-20.00

Joutsenten reitti järjestää perinteiset syyskauden hankevetäjien kokoontumisajot Hämeenkyrön Jumesniemen kylätalolla, os. Jumesniementie 411, tiistaina 7.11. klo 17.30-20.00. Tervetuloa mukaan jos suunnittelet tai toteutat maaseudun kehittämis- tai yrityshanketta. Illan tarkoituksena on antaa puheenvuoro upeille tukemillemme hankkeille, oppia muiden tekemisistä oman toiminnan kehittämiseksi sekä ideoida uutta. Tilaisuudessa on mukana myös Pirkanmaan ELY-keskuksen asiantuntijoita, jotka vastaavat osallistujien kysymyksiin hanke- ja yritystukirahoituksesta. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään perjantaina 3.11.2023 info@joutsentenreitti.fi

Scroll to Top