Vuosikokouksessa palkittiin Vuoden hanke ja valittiin uusia jäseniä hallitukseen

Vuosikokous palkitsi Meidän Leffan vuoden hankkeena

LEADER Joutsenten reitti palkitsi eilisessä vuosikokouksessaan Karkun Tuomiston kartanossa Sastamalan kaupungin Meidän Leffan! vuoden 2016 parhaana hankkeena.

– Palkitsemisperusteena oli, että hankkeen tekeminen on ollut koko ajan nuorten omissa käsissä: käsikirjoitus, ohjaus, näytteleminen, kuvaus ja leikkaus – hankkeen osaavien vetäjien tukemana tietenkin, kertoo Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne.

Meidän Leffa! -elokuvaprojektiin osallistui yhteensä noin 80 13–17-vuotiasta nuorta Hämeenkyröstä, Punkalaitumelta, Sastamalasta ja Huittisista. Prosessi alkoi käsikirjoittamisella syyskuussa 2016 ja huipentui leffojen yhteiseen ensi-iltaan viime lauantaina 22.4. Sastamalassa. Kestoltaan noin vartin mittaisten leffojen yläteema oli Mun Suomi. Meidän Leffa! toteutettiin myös Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

– Elokuvista tuli tosi hyviä, ajankohtaisia ja nuorten näköisiä. Vaikka iso teema oli yhteinen, aiheet vaihtelivat kunnittain todella paljon, kertoo hanketta miehensä Niko Tiaisen kanssa vetänyt Elina Tiainen.

Aiheet olivat osin rankkojakin. Elokuvissa käsiteltiin mm. huumeidenkäyttöä, perheväkivaltaa sekä kansalaissodan melskeitä 100 vuoden takaa. Elokuviin mahtui kuitenkin myös rakkautta, ystävyyttä ja unelmamaailmoja.

– Ohjaajana on tosi onnistunut olo. Nuorilta saadun palautteen mukaan, monet ovat saaneet lisää itseluottamusta, ryhmätyötaidot ovat parantuneet ja uusia ystävyyssuhteita on syntynyt, myös yli kuntarajojen, Elina Tiainen kertoo.

Tavoitteena oli alusta saakka, että vastaava toiminta kunnissa jatkuisi myös hankkeen jälkeen. Nyt näyttää, että tavoite on toteutumassa.

– Ainakin Punkalaitumella puhuttu kerhosta sekä siitä, että nyt mukana olleet nuoret alkaisivat opettaa nuorempiaan. Nuoret selkeästi haluavat jatkaa elokuvan parissa.

Jo vuodesta 2004 kiertäneen kiertopalkinnon vastaanottivat Elina ja Niko Tiainen sekä Sastamalan kaupungin nuorisotyön päällikkö Kirsti Köykkä .

Lisätietoja hankkesta:

Elina Tiainen 0406605626 / tiainen.elina12(a)gmail.com
www.facebook.com/meidanleffa

Hallitukseen kolme uutta varsinaista ja kuusi uutta varajäsentä

Vuosikokouksen puheenjohtajana toiminut Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg muisteli 20 vuoden takaisia aikoja, kun maaseudun ruohonjuuritason kehittäminen oli juuri alkamassa LEADER-ryhmien kautta.

– Kokeilusta syntyikin jatkuva toimintatapa, joka sopii myös kuntien kehittäjäroolin vahvistumiseen meneillään olevissa hallintouudistuksissa. Ideaalitilanteessa pystymme 20 prosentin panoksemme vastineeksi käynnistämään 80 prosentin kehittämistoiminnan verkostoissamme, Malmberg totesi.

Vuosikokous valitsi kyläasiamies Jani Hanhijärven jatkamaan Joutsenten reitin puheenjohtajana. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Anne Kaasalainen Mouhijärveltä, Ursula Lumme Punkalaitumelta ja Pekka Tuomela Karkusta. Hallituksen uusina varajäseninä aloittavat Marita Isosävi Suodenniemeltä, Kalevi Korhonen Hämeenkyröstä, Antti Luomala Karkusta, Katariina Pylsy Hämeenkyröstä, Aila Sipilä Mouhijärveltä ja Hanna Siuvo-Järä Äetsästä.