Vuoden viimeisissä hankepuolloissa lastenkulttuuria ja sote-palveluita

Leader Joutsenten reitin hallitus kokoontui tiistaina 8.12. vuoden kuudennen ja samalla viimeisen kerran käsittelemään saapuneita hankehakemuksia. Jokaisen kuuden hakijan hankerahoitus puollettiin osana Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista.

Ti-Ti Tuotanto Oy:n kokeilutuki- ja investointihankkeissa Ti-Ti Nalle -brändin mukainen lastenkulttuuritoiminta muuttaa Hämeenkyrön Koskilinnaan vuoden 2021 alusta. Toiminta muuttuu Hämeenkyrössä ympärivuotiseksi ja laajentuu uusiin liiketoiminta-alueisiin, esimerkiksi musiikkikoulu-, musiikkileikkikoulu-, tanssikoulu-, rytmiikka- ja liikuntatoimintoihin. Toiminnan muutos aiheuttaa yritykselle merkittävät selvitys- ja investointitarpeet, joihin hankkeiden tuki kohdentuu.

YHTEYSHENKILÖ: Riita Korpela, P. 0400 633 521

HyvänOlon Terveyspalvelut Oy:n kokeilutuki- ja investointihankkeissa perustetaan terveyspalveluiden vastaanotto Sastamalan Häijään liikekeskukseen, apteekin viereen. Yritys tarjoaa terveyspalveluita yksityishenkilöille ja yritysasiakkaille. Palvelut koostuvat yleislääkärin päivystysvastaanotosta, päivystävän sairaanhoitajan vastaanotosta, laboratoriopalveluista, työterveyspalveluista sekä mobiilipalveluista asiakkaan luokse. Erityistä palveluiden tarjonnassa ovat liikkuvat, asiakkaan luokse tuotettavat palvelut sekä etäpalvelut ja mitattu digitaalinen tieto hyvinvoinnin tukena.

YHTEYSHENKILÖ: Tiia Jylhä, P. 045 8422 193

Sastamalan Kiikassa toimiva Turrinstal Oy:n investoinnissa muutetaan kuorma-auto liikkuvaksi kalustetuotanto- ja asennuspalvelupisteeksi. Investoinnin avulla yritys pystyy tekemään mm. apteekkien kalusteasennuksia ja -muutostöitä entistä tehokkaammin. Investoinnilla haetaan viidenneksen kasvua yrityksen liikevaihtoon, mikä mahdollistaisi yhden uuden työpaikan synnyn viisi henkeä työllistävään yritykseen.

YHTEYSHENKILÖ: Antti Turri, P. 050 592 6473

Sastamalalainen Kiviniityn Auto- ja Maatalouskonehuolto Oy investoi uuteen brodeerauskoneeseen. Monialaosaaja on brodeerannut asiakkailleen työvaatteita ja muita tekstiilejä pian jo 15 vuoden ajan. Laiteinvestointi mahdollistaa laadun parantamisen, työn nopeuttamisen ja uniikit brodeeraukset. Investoinnin tavoitteena on kasvattaa yrityksen liikevaihtoa neljällä prosentilla, mikä mahdollistaisi kahden uuden työpaikan synnyn lähes 50 henkeä työllistävään yritykseen.

YHTEYSHENKILÖ: Kaisa Kiviniitty, P. 040 703 2414

Sastamalan Kiuralassa toimiva SS Invest Oy kunnostaa Karkussa, lähellä Ellivuorta sijaitsevan lomakylän päärakennuksen majoituskäyttöön. Rautaveden rantatilan navetta on aikaisemmin kunnostettu juhlatilaksi, ja nyt sen viereiseen suuliin rakennetaan myös saniteettitilat juhlavieraille. Uuden matkailualan yrittäjän tavoitteena on synnyttää yksi kokoaikainen työpaikka matkailualalle.

YHTEYSHENKILÖ: Semi Suvila, P. 040 516 1612

Hämeenkyröläisen uuden teatterialan toimijan, Temppeli Teatteri ry:n yleishyödyllisessä kehittämishankkeessa valmistellaan Seitsemän Tähkää -musiikkinäytelmä esitettäväksi seudun kirkoissa vuoden 2021 aikana. Näytelmä liittyy hämeenkyröläisen Heiskan suvun elämään. Heiskan talolla on vuosisatainen historia, ja se toimi pitäjä-aikana niin seurakunnan kuin kunnankin hallinnollisena keskuksena. Hankkeeseen osallistuu solistit, lapsi- ja aikuiskuoro sekä orkesteri mukaan lukien noin 30 esiintyjää.

YHTEYSHENKILÖ: Kauno Perkiömäki, P. 050 554 2412

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 321 000 euroa. Julkisen tuen osuus kustannuksista on 24 prosenttia. Leader Joutsenten reitin hallitus on käsitellyt rahoituskaudella 2014-20 nyt yhteensä 300 hakemusta, joista 238:n rahoitusta on puollettu. Puoltojen perusteella hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Manner-Suomen maaseutuohjelman toteuttamista. Vuosina 2021-22 Leader Joutsenten reitin käytössä on Manner-Suomen maaseutuohjelman ns. siirtymäkauden rahoitusta paikallisen kehittämisstrategian toteutuksen jatkamiseen. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 23.2., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 12.2. klo 12.