Vuoden ensimmäisissä hankkeissa kosiskellaan citymaalaisia, tuodaan esiin moderneja maatiloja ja luodaan uusia palveluita

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistaina 12.1. vuoden ensimmäisessä kokouksessaan seitsemän uutta hankehakemusta. Niiden kaikkien rahoitus päätettiin puoltaa osana Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista.

Huittisten kaupungin Tarinan arvoinen elämä – citymaalaisuus maaseutuasumisen uusi trendi -hankkeessa rakennetaan paikallisten asukkaiden, yrittäjien ja citymaalaisten vuoropuhelin kautta Huittisista entistä vetovoimaisempaa maallemuuttokohdetta. Koronavuosi 2020 toi etätyön ja monipaikkaisuuden kautta monenlaisia muutoksia ihmisten käyttäytymiseen. Kun 2010-luvulla keskimäärin 40 Suomen kuntaa on saanut nettomuuttovoittoa, vuonna 2020 muuttovoittoisia kuntia oli Suomessa yli sata. Huittinen tarttuu nyt aiheeseen vuoden 2021 pituisella hankkeella, jonka yhtenä tuotoksena syntyy myös lyhytelokuva.

YHTEYSHENKILÖ: Riikka Peippo, P. 044 560 4203

Satafood Kehittämisyhdistys ry:n Modernit Maatilat -hankkeessa halutaan päivittää suomalaisten mielikuvat kotimaisesta ruuantuotannosta 2020-luvulle. Tämä tehdään televisiotuotannon keinoin. Esiselvityshankkeessa valmistellaan TV-sarjan synopsis eli jaksojen koko kauden suunnitelma, esimerkkijakson käsikirjoitus ja teaser-video. Esiselvityksessä kartoitetaan myös TV-tuotannon yhteistyökumppanit: mm. kuvauskohteina toimivat maatilat ja tuotannon rahoitukseen alueiden välisen hankkeen mallilla osallistuvat Leader-ryhmät.

YHTEYSHENKILÖ: Jari Lehmusvaara, P. 050 556 6519

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n Kulttuurikierros Huittisiin -hankkeessa elävöitetään Huittisten keskusta-aluetta ja kivijalkakauppaa yhdistämällä kulttuuri- ja historiaosaamista lisätyn todellisuuden (augmented reality) teknologiaosaamiseen. Keskusta-alueelle rakennetaan omilla jaloillaan seisovia herätetauluja, jotka suurta yleisöä kiinnostavalla tavalla herättävät Huittisten vaiherikkaan historian eloon.

YHTEYSHENKILÖ: Pia Halttunen, P. 044 710 3451

Hämeenkyrössä aloittaa uusi eläinlääkäripalveluita tarjoava Eläinklinikka Inuvet Oy, jonka investointihanke muodostuu laitehankinnoista. Perustoimenpiteiden lisäksi klinikalla pystytään tekemään pieneläimille röntgenkuvauksia, ultraäänitutkimuksia ja peruskirurgiaa. Eläinlääkäripalveluiden tarjonta on Hämeenkyrössä ja lähialueilla ollut hyvin rajallinen ja asiakkaita on ollut enemmän kuin on pystytty vastaanottamaan.   

YHTEYSHENKILÖT: Noora Vahvelainen, P. 050 359 4133 ja Sofia Parisalu, P. 0400 854 343

JK-Gym Häijää Oy perustaa uuden kuntosalin Sastamalan Häijääseen, kiinteistöön jossa aikaisemmin toimi L-Kone Oy. Investointihankkeella tuetaan uuden kuntosaliyrittäjän aloitusinvestoinnit. Alueelta on puuttunut hyvin varusteltu kuntosali, ja kasvava väestö luo palvelulle kysyntää. Yritys tarjoaa myös personal training -palveluita ja ravintovalmennusta. Yrittäjällä on myös SM-tason kilpailukokemusta ja menestystä Suomen Fitnessliiton ja Suomen Voimanostoliiton kilpailuista.

YHTEYSHENKILÖ: Jari Kuusela, P. 040 751 8891

Huittisissa toimivan Piharakennus J. Suomela Oy:n kokeilutuella luodaan uutta liiketoimintaa. Yritys pyrkii kehittämään ratkaisun, jolla yhdyskuntalietteestä tuotetaan loppukäyttöön sopivaa lannoitetta pellettimuodossa. Kymmenen henkeä työllistävä viherrakentamisalan yritys hakee hankkeellaan uutta kasvua, mikä mahdollistaisi myös kahden uuden työpaikan syntymisen.

YHTEYSHENKILÖ: Juha Suomela, P. 050 353 2295

Huittisten Korvenkylässä toimivan FlowEnergyExperiences Oy:n investointihankkeessa kunnostetaan erä- ja luontomatkailukohde Rahgamo Resortin saunamaailma ja lampi. Investointi on osa kohteen vaiheittaista uudistamistyötä, ja sen tavoitteena on nostaa resortin vetovoimaa ja yrityksen liikevaihtoa. Tämä mahdollistaisi myös uuden työpaikan syntymisen kaksi henkeä työllistävään yritykseen.

YHTEYSHENKILÖ: Tero Saarno, P. 044 766 4812

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 385 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 54 prosenttia. Luova Laakso 2020 -strategian toteuttamiseksi on nyt käynnistetty yhteensä 245 kehittämishanketta vuodesta 2015 lähtien. Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Manner-Suomen maaseutuohjelman toteuttamista. Seuraavan kerran Leader Joutsenten reitin hallitus käsittelee hankehakemuksia tiistaina 23.2., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 12.2. klo 12.