Vuoden 2021 hanke toi työpaikoille mielen tasapainoa

Viime vuosina Joutsenten reitin kehitykseen ovat vaikuttaneet myös useammat ns. mustat joutsenet. Musta joutsen on erittäin epätodennäköinen tapahtuma, jolla on kolme luonteenomaista piirrettä: se ei ole ennustettava, sillä on valtava vaikutus ja osaamme kehitellä selityksen, jonka ansiosta se vaikuttaa vähemmän satunnaiselta ja ennustettavammalta kuin olikaan. Pandemia- ja sota-ajan epävarmuudessa luonteva valinta vuoden 2021 hankkeeksi oli MIELI Mielenterveys Tukitalo ry:n Mielen tasapainoa työpaikoille -hanke, joka kattaa koko Joutsenten reitin toimialueen.

”Upeaa kuulla Vuoden hanke -tittelistä, jossa todellisia voittajia ovat hankkeen kohderyhmä eli työyhteisöt ja niiden ihmiset!”, totesi hankevetäjä Tiina-Maija Paloranta kokouksessa. ”Itselleni upeinta tässä työssä on saada muutosta pienin askelin. Palaute työpaikoilta on ollut vahvasti positiivista. Erityisesti rennompi perfektionismi ja mikrotauot ovat termejä, jotka ovat innostaneet osallistujia. Ne ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten voimavaroja voi vahvistaa ja työtaakkaa keventää.”

”Muutos on mahdollinen ja se on myös kannattavaa. Mielen hyvinvointi onkin usein unohdettu kilpailukeino, jonka hyöty näkyy myös yritysten ja organisaatioiden toiminnassa myös taloudellisesti. Sillä on mahdollista lisätä tuottoja, karsia kuluja ja parantaa investointien kannattavuutta. Kiitos myös Leader Joutsenten Reitin tiimille, kun olette osaltanne mahdollistamassa tätä muutosta!”, jatkoi Paloranta. ”Nyt, jos koskaan kannattaa ottaa yhteyttä Tukitalolle, kun tarjolla on maksutonta koulutusta ja sparrausta kaikille työyhteisöille”, hän vinkkaa.

Vuoden hankkeen kiertopalkinnon eli Sirpa Ollinpojan veistämän joutsenreliefin ottivat vastaan Tiina-Maija Paloranta, Ari Tiensuu ja Henna Koivisto MIELI Mielenterveys Tukitalo ry:stä.