Viisi uutta kehittämishanketta käyntiin

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli kuusi uutta hankehakemusta vuoden viidennessä kokouksessa Hämeenkyrön Pinsiössä maanantaina 31.10. Viiden hankkeen rahoitus päätettiin puoltaa ja yhden hylätä.
 
Finnish Construction Partners Oy:n investointihankkeessa rakennetaan lämpö- ja ohutrappaukseen erikoistuneen yrityksen toimitilat Sastamalan Vammalaan. Investointi mahdollistaa yrityksen oman sävytysjärjestelmän, jolloin pinnotteiden sävytys nopeutuu nykyisestä kolmesta viikosta yhteen päivään. Hanke synnyttää yhden uuden työpaikan.
YHTEYSHENKILÖ: Semi Suvila, P. 040 516 1612
 
Porttikivi Racing tmi:n investointihankkeessa laajennetaan Huittisissa toimivan ralli- ja urheiluautojen varusteluun erikoistuneen yrityksen toimintaa laitehankinnoilla. Investoinnin tavoitteena on luoda yksi kokopäivätoiminen työpaikka.
YHTEYSHENKILÖ: Kimmo Porttikivi, P. 0500 631 432
 
Tampereen kesäyliopistoyhdistyksen kehittämishankkeessa etsitään kansainvälisesti hyviä käytäntöjä maaseudun maahanmuuttajien kotouttamiseen kolmella länsisuomalaisella maaseutualueella tehdyn selvityksen pohjalta. Hankkeen kohdemaita ovat erityisesti Ruotsi, Saksa ja Itävalta. Tulokset kootaan julkaisuksi. Hankkeen käynnistyminen edellyttää vielä Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n ja Aisapari ry:n puoltavaa lausuntoa.
YHTEYSHENKILÖ: Mikko Mattila, P. 050 4433 878
 
Sastamalan Ylistenjärven vesi- ja kalastushoitoyhdistys ry:n kehittämishankkeessa laaditaan suunnitelmat Ylistenjärven vedenlaadun parantamiseksi. Järven ranta-alueella ja saarissa on yhteensä 122 kiinteistöä, joista pääosa on loma-asuntoja. Sastamalan kaupungilla ja Huittisten seurakunnalla on Ylistenjärvellä yleisiä virkistysalueita ja uimarantoja. Aiemmin kirkasvetisyydestään tunnettu järvi on alkanut rehevöityä. Kehitystä yritetään pysäyttää päästöjä vähentämällä (mm. laskeutusaltaiden kaivuu), ranta-asutuksen jätevesihuollon suunnittelulla sekä vesikasvien ja roskakalan poistolla.
YHTEYSHENKILÖ: Antero Telilä, P. 040 766 4501
 
Sastamalan Kutalan Nuorisoseura ry:n investointihankkeessa vaihdetaan aktiivisesti käytetyn Kutalan Nuorisoseurantalon lämmitysjärjestelmä suorasta sähköstä maalämpöön. Maalämpö saadaan pihaan porattavista kahdesta kahdensadan metrin syvyisestä kaivosta. Hanke parantaa lämmityksen kustannustehokkuutta ja vapauttaa seuran resursseja muihin kehittämistehtäviin.
YHTEYSHENKILÖ: Marja-Leena Vuorio, P. 040 504 6628
 
Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 335 000 euroa ja tukirahoituksen osuus 30 prosenttia. Joutsenten reitti ry:n vuosien 2007-12 rahoituksesta on sidottu 87 prosenttia. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 15.12.2011. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on marraskuun loppu.
 
 
Sastamala maan ykkönen yrittäjätyöpaikoissa
 
Sastamalan yrittäjien aamukahvitilaisuudessa 19.9. vieraillut Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen onnitteli Sastamalaa maan ykköspaikasta yrittäjätyöpaikkojen määrässä. Itse itsensä työllistävien osuus on Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan 18 prosenttia Sastamalan kaikista työpaikoista. Seuraavina tulevat Ulvila ja Lieto 15 prosentilla. Maan keskiarvo on yhdeksän prosenttia.