Viisi uutta hanketta siivilleen Joutsenten reitillä

Leader Joutsenten reitin hallitus kokoontui tiistai-iltana 7.9. vuoden 2021 kuudenteen kokoukseensa. Uusia hankehakemuksia käsiteltiin viisi, joista kaikille puollettiin rahoitusta osana yhdistyksen Luova Laakso -kehittämisstrategian toteutusta.

Satakunnan kauppakamari ry:n ”Hallitukset töihin!” -kehittämishankkeessa tehostetaan alle 50 henkilöä työllistävien yritysten hallitustyöskentelyä. Yritysten omistajien ja avainhenkilöiden kanssa pohditaan, mitä haasteita yritys kohtaa tulevaisuudessa, millaisia ihmisiä kaivattaisiin tukemaan yrityksen kehitystä ja miten asian suhteen voisi edetä. Kiinnostuneille järjestetään info-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, joissa tuodaan esiin hallitustyön erilaisia malleja ja tietoa siitä, miten pääsee liikkeelle. Hankkeeseen tavoitellaan mukaan 40 yritystä Huittisista.

YHTEYSHENKILÖ: Minna Nore, P. 044 710 5364

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n ”Länsi-Suomen palokuntien lähtövarmuushanke” korottaa palokuntalaisten ajokorttiluokkaa B:stä C:hen. Nykyään yhä harvempi suorittaa C-luokan ajokortin, ellei ole hakeutumassa kuljetusalalle. Palokuntien lähtövarmuuden ylläpitämiseksi tulisi kuitenkin pääosalla hälytysosastolaisista olla paloauton kuljettamiseen vaadittava pätevyys, ja raskaan sammutusauton (paloauton) kuljettaminen vaatii C-kortin. Joutsenten reitin alueelta hankkeessa ovat mukana Huhtamon, Kiikoisten, Suttilan ja Vampulan vapaapalokunnat. Hanke on alueiden välinen ja suunniteltu seitsemän länsisuomalaisen Leader-ryhmän alueelle.

YHTEYSHENKILÖ: Antti Ali-Raatikainen, P. 050 587 3311

Huittisissa toimiva MYH Horses Oy investoi laukka- ja maastoradan rakentamiseen sekä harjoituskentän peruskorjaukseen. Investoinnilla tavoitellaan neljänneksen kasvua liikevaihtoon ja samalla syntyisi yksi uusi työpaikka kahden olemassa olevan lisäksi.

YHTEYSHENKILÖ: Maija Yli-Huhtala, P. 050 566 1786

Sastamalan Kiikoisissa toimiva Murajan tila investoi savusaunan ja grillituvan rakentamiseen Kiikoisjärven rannalle. Monialaista liiketoimintaa harjoittava maatila vahvistaa näin maatilamatkailuaan. Tilalla on mm. tuotteiden suoramyyntiä ja vuokramökkejä. Investointi mahdollistaa kokouspalvelut isommillekin ryhmille.

YHTEYSHENKILÖ: Arto Mäkelä, P. 0500 799 068

Sastamalan Uotsolassa toimiva hyvinvointialan yritys Blooming Spa investoi uuteen hoitolarakennukseen. Hoitola tarjoaa ihonhoitopalveluita, hierontoja ja spa-hoitoja. Investoinnin tavoitteena on tuplata yrityksen nykyinen liikevaihto, mikä mahdollistaisi myös toisen kokoaikaisen työpaikan yritykseen.

YHTEYSHENKILÖ: Riina Blom, P. 040 410 4109

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 289 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 31 prosenttia. Kuluvalla rahoituskaudella vuodesta 2015 hankkeita on käynnistetty yhteensä 283 kappaletta. Joutsenten reitin rahoituskehyksessä mennään jo ensi vuoden 2022 puolella, jonka varoista hankkeisiin on puollettuna nyt 36 prosenttia. Puollettujen hankkeiden rahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Manner-Suomen maaseutuohjelman toteuttamista. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään tiistaina 26.10., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 15.10. klo 12.