Uusilla hankkeilla positiivisuutta, digitaalisuutta ja työpaikkoja kylille

 

LEADER Joutsenten reitin hallitus kokoontui tiistaina 10.10.2017 vuoden viidenteen kokoukseensa käsittelemään kymmenen hankehakemusta. Kuusi hanke- ja yritystukea puollettiin, kolme hylättiin ja yksi hakemus jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten.

 

Vammalan Nuorikauppakamari ry:n Lempee Sastamala -projekti opettaa satakuntalaiselle mielenlaadulle positiivista ajattelua. Negaatiot, valittaminen ja kyräily käännetään me-hengeksi ja kiittämisen kulttuuriksi. Hanke

on Sastamalan alueen positiivisuusisku, jonka tavoitteena on edistää paikallisten toimijoiden yhteistyötä ja yhteishenkeä. Lempee koostuu kolmesta toisiaan tukevasta osa-alueesta: kuntalaisille avattavasta mahdollisuudesta kiittää ja palkita kaikesta hyvästä alueella, yrittäjyyttä tukevista Lempee-tuotteista ja kuntalaisten toiveiden perusteella valittujen kehittämiskohteiden edistämisestä.

YHTEYSHENKILÖ: Liisa Vasanko, P. 041 490 9819

 

Hämeenkyrön kunnan Nuorten tarinat näkyviksi -hankkeessa tuotetaan kirja syrjäytymisvaarassa olevien 17-28-vuotiaiden nuorten tarinoista sekä kehitetään ja tehdään tunnetuksi etsivän nuorisotyön ja starttivalmennuksen työmuotoja. Tarinallistamisen kautta pyritään myös voimaannuttamaan mukana olevia nuoria. Työllisyyspalveluiden yhteistyöverkostot saavat hankkeen tuotoksen myötä entistä paremman kuvan nuorten aikuisten matalan kynnyksen palveluista ja päättäjät niiden tarpeellisuudesta.

YHTEYSHENKILÖ: Johanna Lehtiniemi, P. 040 1330 460

 

Koko Karkku ry:n investointihankkeessa luodaan uusi nettipohjainen jakamistalouden apuväline. Hankkeessa rakennetaan karkku.fi -nettisivusto, jonka avulla voidaan hallinnoida tavaroiden, työkalujen ja -koneiden yhteiskäyttöä, puutarhan sadon jakamista, nuorten ja työttömien työllistämistä sekä uusien ja vanhojen tavaroiden myyntiä ja kierrätystä kyläläisten ja loma-asukkaiden kesken.

YHTEYSHENKILÖ: Antti Luomala, P. 044 5399 887

 

Sastamalassa toimiva Peltityö Lehtimäki Oy investoi uuteen levynleikkauslinjaan ilmanvaihdon kanava- ja osavalmistuksen tueksi. Linjalla voidaan merkittävästi vähentää hukkaan menevän pellin määrää. Linja lisää kanavien ja osien valmistuskapasiteettia, jonka seurauksena yritys tulee tarvitsemaan 1-3 työntekijää lisää kanavien ja osien kokoonpanoa varten.

YHTEYSHENKILÖ: Erik Lehtimäki, P. 050 3020 570

 

Kiikoislainen yrittäjä Suvi Ivanoff investoi uuteen palveluliiketoimintaan ajoneuvojen renkaiden vaihdossa, korjauksessa ja säilytyksessä. Hankkeessa investoidaan rengaspalvelujen laitteisiin ja kalusteisiin. Kiinteän toimipisteen lisäksi yritys tarjoaa liikkuvan rengaspalvelun, joka mahdollistaa renkaiden vaihdot ja korjaukset myös tien päällä tai asiakkaan pihassa.

YHTEYSHENKILÖ: Suvi Ivanoff, P. 040 913 5075

 

Huittislainen Durando Oy kunnostaa Nurmelan Wanhan Saunan kokous- ja virkistyskäyttöön Huittisten Vesiniityllä maatilan sivuelinkeinoksi. Maatilan pihapiirissä olevan saunarakennuksen palveluita voivat käyttää myös läheisen Kajakkikioskin retkeilyasiakkaat.

YHYTEYSHENKILÖ: Pia Pöyri-Pirkola, P. 040 730 7657

 

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 203 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 32 prosenttia. Rahoituskaudella 2014-20 puollettujen kehittämishankkeiden kokonaismäärä nousi 122:een. Pirkanmaan ELY-keskus tekee hankkeiden rahoituspäätökset. Rahoituskehyksessä ollaan jo vuoden 2018 puolella, jonka varauksesta on nyt puollettuna 34 prosenttia. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 7.12., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 24.11. klo 12.

 

 

Hankevetäjien treffit Tyrvään Pappilassa 8.11.

 

Joutsenten reitin hanketoteuttajien perinteinen verkottumis- ja koulutusilta järjestetään tänä syksynä Tyrvään Pappilassa Sastamalassa keskiviikkona 8.11. klo 18. Pirkanmaan ELY-keskuksesta ovat mukaan lupautuneet hanketukien maksupuolen Auli Alanen ja myöntöpuolen Julijana Ivanova. Tervetuloa mukaan oppimaan ja inspiroitumaan idearikkaaseen verkostoomme!