Uusia työpaikkoja Sastamalaan, Huittisiin ja Punkalaitumelle

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli kokouksessaan torstaina 8.6. 11 uutta hankehakemusta, joista kymmenen rahoitusta päätettiin puoltaa.

PUNKALAIDUN
Työtä nuorille maa- ja metsätaloudesta
Punkalaitumen 4H-yhdistyksen hankkeessa: ”Landet liikkeelle” perataan esiin maa- ja metsätalouden piilotyöpaikkoja punkalaitumelaisille nuorille sekä parannetaan työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaantoa. Tavoitteena on sitouttaa entistä useampi nuori asumaan, työllistymään ja yrittämään kotiseudulle.
Maa- ja metsätaloudessa työnantajalla olisi usein työtä tarjolla, mutta osaavaa työvoimaa ei löydy, työntekijän palkkaamiseen ei uskalleta lähteä ja ostopalveluita ei tunneta. Hankkeessa kehitetään uusia yhteistyöverkostoja metsä- ja maatalousyrittäjien ja nuorten välille sekä etsitään keinoja työllistää hyödyntämällä luonnonvaroja. Hanke tarjoaa myös nuorille yrittämistä ja yrittäjyyttä edistäviä koulutuksia, työelämätietoutta sekä tukea työllistämistilannetta.
Lisätietoa: 4H toiminnanjohtaja Ella Liimatainen 040 1872 603

HUITTINEN
Kansainväliset elokuvafestivaalit
Elävien kuvien ry järjestää ensimmäiset kansainväliset elokuvafestivaalit: ”Huhtamo International Film Festival” heinäkuussa Huittisten Huhtamoon. Tapahtuman ideana on järjestää festivaalit elokuvan ja yhteisten kokemuksen kunniaksi vailla turhaa elitismiä. Elämysjuhlan tarkoitus on muistuttaa ihmisiä pysähtymään hektisen elämän keskellä, katsomaan elokuvia — nauttimaan hetkestä. Tulevaisuudessa festivaalista on tarkoitus rakentaa perinne ja laajentaa sitä Huittisten keskustaan sekä muille lähialueille kasvaen kymmenessä vuodessa yhdeksi maan tärkeimmistä elokuvatapahtumista nauttien kansainvälistä kiinnostusta.
Lisätietoa: Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ollula 050 565 9683

Valokaapelia kyliin
Huittisten Kuituverkot Oy:n pilottihankkeena on valokaapeliverkon rakentaminen Huittisten kaupungin Loiman, Korkeakoskelan ja Kaharin kyliin. Hyvät tietoliikenneyhteydet luovat kylien vetovoimaisuutta, lisäävät kiinteistöjen arvoa, tukevat maaseudun pienyritysten toimintaedellytyksiä ja mahdollistavat etätyöskentelyn.
Lisätietoa: Jussi Huhtala, hallituksen puheenjohtaja 044 322 1158

Parturi-kampaaja laajentaa vesistömatkailuun
Parturi-kampaaja Hanna Oivanen tmi laajentaa vesistömatkailuun. Hanna Oivanen on ostanut rantakiinteistön, jonne hän hankkii eri ryhmien vuokrauskäyttöön kajakkeja, kanootteja ja sup-lautoja. Kajakkikioski-nimisessä hankkeessa tarjotaan myös opastettuja melontaretkiä. Pääasiallinen vuokrauspaikka sijaitsee Huittisissa Vesiniityllä Kokemäenjoen rannalla. Hanke synnyttää uuden palvelun Huittisten matkailuun.
Lisätietoa: Hanna Oivanen 040 577 6188

Harjureitti kuntoon
Harjureitti on Joutsenten reitin eteläpään lähiliikuntapaikka, jossa vierailee paikallisten lisäksi kävijöitä kauempaakin. Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella oleva ulkoilureitti on noin 28 kilometrin mittainen. Hankkeessa selvitetään kuntokartoituksella reitin kunnostustarpeet sekä nykyaikaistetaan kotisivut. Tarpeita on muun muassa taukopaikkojen kunnostus ja mahdollisesti uusien rakentaminen sekä mahdollisesti valaistuksen vaihto led-valoihin ja valaistuksen lisääminen.
Loimaan kaupungin hallinnoima hanke vaikuttaa Huittisten lisäksi Loimaalla, Säkylässä ja Oripäässä.
Lisätietoa: Loimaan kaupungin liikuntasihteeri Tarja Lähdemäki 02 761 1250

SASTAMALA
Uusia ympäristöalan tuotteita
Sastamalassa toimiva uusi yritys Harxo Oy kehittää uusia ympäristöalan tuotteita muun muassa hevosenlantaa hyödyntäen. Leader-rahoituksella tuetaan yrityksen perustamistoimenpiteisiin liittyvää tutkimusta ja konsultointia. Hankkeella pyritään muun muassa varmistamaan tuotteiden teknistä toimivuutta ja laadukkuutta.
Ympäristöalalla toimivan yrityksen tehtävänä on ympäristötuotteiden tuotekehitys, valmistus, myynti ja rakentaminen. Lisäksi yritys tarjoaa ympäristöalan konsultointia.
Lisätietoa: Juha Harjula 050 309 8442

Vammalan Autosähköön lisää työpaikkoja
Kymmenen vuotta Sastamalan Vammalassa toiminut autosähkökorjaamo Vammalan Autosähkö Ky etsii kasvua uusista toimitiloista.
Leader-rahoituksella korjataan ja muokataan yrittäjä Jussi Tuomisen hankkimaa toimitilaa autosähkökorjaamon käyttöön soveltuvaksi. Hankkeella saadaan kehitettyä yrityksen toimintaa ja luotua uusia työpaikkoja.
Lisätietoa: Jussi Tuominen 050 321 6471

Suodenniemellä digiapua ikäihmisille
Suodenniemellä on testattu digiavun antamista ikäihmisille. Palvelulle on niin suuri tarve, että tulevaisuudessa se toteutuu hankkeena. Suodenniemi-Seura ry perustaa kirjastoon Suodenniemen palvelupisteen, jossa tarjotaan henkilökohtaista ruohonjuuritason opastusta ja neuvontaa verkossa toimivien palveluiden käytössä erityisesti ikäihmisille. Pidemmän aikavälin tavoitteena on, että osa käyttäjistä harjaantuu käyttämään palveluita oma-aloitteisesti ja siten vahvistaa omaa asemaansa tietoyhteiskunnassa. Digitaalisilla palveluilla maaseudun palvelutarjontaa ja saavutettavuutta voidaan jopa lisätä entisaikoihin verrattuna.
Lisätietoa: Johanna Seppä 050 411 7461

Lemmikkihotelli Kiikoisiin
Kissojen ja koirin hoitoon erikoistunut Lemmikkihotelli PetVilla on uusi yritys Sastamalan Kiikoisissa. Nuori yrittäjä Katja Ylitalo remontoi omakotitalon lemmikkihotelliksi. Yritys myy lemmikkien omistajille päivähoitoa ja pidempiaikaista majoituspalvelua. Hoitopalveluun sisältyy eläimelle aktiviteettia, ulkoilua ja oleskelua kodinomaisessa ympäristössä. Yrityksen visiona on olla kahden vuoden jälkeen vahva toimija Satakunnan ja Pirkanmaan lemmikkieläinhoitoloiden joukossa.
Lisätietoa: Katja Ylitalo 040 567 9555

Maahanmuuttajia töihin
Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys ry toteuttaa Kotona Karkussa -hankeen avulla Karkun evankeliselle opistolle mallin maahanmuuttajien integroimiseksi osaksi yhteisöä. Lähtökohtana käytetään Punkalaitumen kuntaan Leader-rahoituksella luotua mallia, jonka toimivuus on laajalti tunnustettu. Tavoitteena on saada maahanmuuttajat ansiotyöhön.
Karkun evankelisella opistolla on kokemusta maahanmuuttajatyöstä vuodesta 2012. Tänä keväänä opistolla opiskeli 45 maahanmuuttajaa ja turvapaikanhakijaa. Hankkeen avulla opiskelijoita ja viereisen vastaanottokeskuksen asukkaita ja muita maahanmuuttajia integroidaan Karkun kylälle ja Sastamalaan asukkaiksi ja työntekijöiksi.
Lisätietoa: vararehtori Matti Rusama 050 331 9867

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 426 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 46 prosenttia. Rahoituskauden hankkeiden kokonaismäärä nousi 112:a. Rahoituskehyksessä mentiin jo muutama prosenttiyksikkö ensi vuoden 2018 kiintiön puolelle. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään 22.8., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 11.8.