Uusia Nuoriso-Leader-hankkeita lentoon ja Seniori-Leader käynnistyy

Uusia Nuoriso-Leader-hankkeita lentoon ja Seniori-Leader käynnistyy

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistaina 21.2. neljä uutta Nuoriso-Leader-hakemusta, joista kaikkien rahoitus hyväksyttiin.

Sastamala Pride -kollektiivi järjestää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtuman ensimmäisen kerran Sastamalassa lauantaina 1.7.2023. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja tarjota paikallisille vähemmistöihin kuuluville sekä heidän tukijoilleen turvallinen tila ja yhteisö. Tapahtuma sisältää piknik-tyylisen puistojuhlan, erilaisia esityksiä sekä illan päättävän ilmaiskonsertin.

YHTEYSHENKILÖ: Amanda Skogs, P. 050 4669 297

Vammalan Nuotiosiskot -partiolippukunta päivittää retkikeittiönsä varustuksen. Retkikeittiö on eri-ikäisten partioryhmien retki- ja leirikäytössä. Uusi retkikeittiö kaasupolttimineen ja kylmälaukkuineen mahdollistaa myös lippukunnan osallistumisen kansainväliselle partioleirille Alankomaissa tulevana kesänä.

YHTEYSHENKILÖ: Paula Linnainmaa, P. 045 842 8422

Huittisten Pellonpuiston koulun oppilaskunta parantaa kioskipalveluitaan. Koulun oppilailta tuli toive, että kioski myisi myös kahvia ja kaakaota. Niinpä oppilaskunta päätti investoida kapselikahvinkeittimeen ja ryhtyä tarjoamaan erilaisia kahvi- ja kuumajuomaelämyksiä. Samalla hankitaan koulun pihalle roska-astia ja ohjataan oppilaat laittamaan roskat roskikseen.

YHTEYSHENKILÖ: Rasmus Korpela, P. 044 560 4297

Kiikan Jokisivun Kyläseuran nuoret hankkivat kanootin, jolla nuoret pääsevät Kokemäenjoelle melontaretkille. Kyläseuralla on omistamansa Lauttapirtin kohdalla rantaa, josta on lainakanooteilla lähdetty vesille ennenkin. Oma kanootti nuorten käytössä mahdollistaa melontaharrastuksen lisäämisen.

YHTEYSHENKILÖ: Leila Myllykoski, P. 040 548 6034

Nyt hyväksyttyjen Nuoriso-Leader-hankkeiden kustannukset ja julkinen tuki ovat yhteensä 2 768,00 euroa. Nuoriso-Leader-hakemusten jättämisen seuraava takaraja on perjantai 24.3. klo 12.

Tukea nyt myös seniorien aktivointiin  

Leader Joutsenten reitti avaa tiettävästi ensimmäisenä Suomessa Seniori-Leader-hankehaun. Tavoitteena on edistää yli 65-vuotiaiden Joutsenten reitin asukkaiden ja kesäasukkaiden harrastuksia, ryhmäytymistä ja yrittäjyyttä Nuoriso-Leaderin tapaan. Harrastustuet on tarkoitettu vähintään kolmen hengen ryhmille. Yritystukea voi hakea yksinkin. Enimmäistuki hankkeelle on 800 euroa kuten myös Nuoriso-Leaderissä.

  • Maaseudulla väestö kuulemma ikääntyy nopeammin kuin kaupungeissa, vaikka kyllä täälläkin on vain yhdet syntymäpäivät vuodessa, tuumii Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne. – Eläkeläisistä jo nyt moni tekee osa-aikatyötä ja myös paikalliselle kehittämiselle heidän kokemuksensa ja osaamisensa on hieno mahdollisuus ja resurssi, ei uhka ja kuluerä kuten yhteiskuntamme usein harhautuu ajattelemaan.

Seniori-Leader-hankehaku ja hakemuslomake avautuvat joutsentenreitti.fi-sivustolla lähipäivinä. Hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 24.3. klo 12.