Uusia hankkeita lähimatkailuun, elintarviketuotantoon ja hevostalouteen

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistain 9.6. kokouksessaan kuusi uutta hankehakemusta. Viiden hankkeen rahoitus päätettiin puoltaa osana Luova Laakso -kehittämistrategian toteuttamista. Yksi hakemus jätettiin pöydälle.

 

Ab Vanhakylä gård Oy:n investointihankkeessa lisätään Sastamalan Kaltsilan Vanhakylän kartanossa toimivan mehustamon kapasiteettia. Investoinnilla mehustamon tuotanto voidaan nostaa nelinkertaiseksi vuoden 2019 12 000 kilosta noin 50 000 kiloon kesällä 2020. Samalla tehostetaan tuotantoprosessia. Investointi mahdollistaa myös uuden tuotteen eli koivumahlan tuotannon isossa skaalassa.

YHTEYSHENKILÖ: Wilhelm von Nandelstadh, P. 040 722 6111

 

Huittisten Korvenkylässä toimivan erämatkailuyrityksen FlowEnergyExperiences Oy:n investointihankkeessa kunnostetaan Rahgamo Resortin vajaakäytöllä oleva tila studioksi. Studiotilassa voidaan pitää erilaisia koulutuksia, kokouksia ja esimerkiksi joogaretriittejä.
YHTEYSHENKILÖ: Tero Saarno, P. 044 766 4812

 

Sastamalassa toimivan Vehmaan matkailutilan investointihankkeessa remontoidaan tilan pitokeittiö. Yritys jatkaa juhla- ja pitopalvelutoimintaansa remontin jälkeen turvallisemmin, energiatehokkaammin ja ergonomisemmin. Investointi mahdollistaa myös isompien asiakasryhmien palvelemisen.
YHTEYSHENKILÖ: Mari Huovila, P. 0500 805 872

Sastamalan Masossa toimiva PS Hevoshuolto Oy investoi ravureiden, ratsujen ja harrastehevosten lihashuoltoon. Tavoitteena on olla Suomen ensimmäinen kuntouttava ja vammoja ennaltaehkäisevä hevosten kuntola. Hankkeen laitehankinnat ovat mm. vastamäkikävelymatto, siirtotalli ja vesimatto.
YHTEYSHENKILÖ: Päivi Sirviö, P. 040 525 3994

Metsästysseura Haukka ry:n yleishyödyllisessä hankkeessa investoidaan Punkalaitumella Pohjoisseudun laavuihin ja patikointireitistön suunnitteluun. Hankkeessa toteutetaan Liitsolan ja Oriniemen kylien väliin kaikille avoin kokoontumispaikka. Lisäksi tehdään laavu Laurinkoskelle sekä selvitetään mahdollisuuksia rakentaa reitistö rakennettavien ja alueella jo olemassa olevien virkistyskohteiden välille. Hankkeen tavoitteena on parantaa Punkalaitumen Pohjoisseudun virkistyskäyttö- ja matkailumahdollisuuksia ja lisätä kylien elinvoimaa, viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. YHTEYSHENKILÖ: Kalervo Loponen, P. 040 830 5507

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 281 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 23 prosenttia. Leader Joutsenten reitin kautta on rahoituskaudella 2014-20 käynnistetty yhteensä 197 paikallista yritysten ja yhteisöjen kehittämishanketta. Hankkeiden viralliset rahoituspäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Manner-Suomen maaseutuohjelman toteuttamista. Rahoituskauden julkisia kehittämisvaroja on Joutsenten reitillä jäljellä vielä 210 000 euroa. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 8.9., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 28.8. klo 12.