Tulevalla kaudella sähköinen tukihaku!

Uuden kauden sähköisestä tukihausta (Hyrrä) alkaa tihkumaan ennakkotietoja. Alla Maaseutuviraston tiedote asiasta.

Maaseudun kehittämiseen liittyvä paperityö helpottuu, kun yhä useampien tukien haku muuttuu sähköiseksi. Maaseudun yritys- ja hanketuet sekä maatiloille tarkoitetut investointi- ja aloitustuet voi ensi vuodesta lähtien hakea sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta.

Verkkopalvelu ohjaa ja opastaa hakemuksen teossa. Hakemuksen voi jättää mihin vuorokauden aikaan tahansa, miltä tahansa koneelta, jossa on verkkoyhteys. Hakemuksen lähettäminen on vaivatonta, kun sitä varten ei tarvitse lähteä postilaatikolle tai ELY-keskuksen tai Leader-ryhmän toimistolle. Myös tarvittavat lisätiedot ja maksuhakemukset voidaan toimittaa nopeasti verkon kautta. Hakija pystyy seuraamaan hakemuksensa etenemistä Hyrrässä.

Maaseutuvirastoon on tullut muutamia kysymyksiä siitä, kuinka Hyrrässä asioidaan yrityksen tai yhdistyksen edustajana. Jotta henkilö voi asioida Hyrrässä yrityksen tai yhdistyksen nimissä, hän tarvitsee Verohallinnon Katso-tunnistautumispalvelussa tehdyn valtuutuksen.

Valtuutuksella henkilö saa oikeuden täyttää hakemusta ja nimenkirjoitusoikeudella allekirjoittaa hakemukset sähköisesti yrityksen tai yhdistyksen nimissä. Sen jälkeen kun henkilölle on myönnetty valtuutus Katso-palvelussa, hän voi kirjautua Hyrrään omilla pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti). Järjestelmä varmistaa, että henkilöllä on valtuus toimia yrityksen tai yhdistyksen edustajana. Tämän jälkeen asiointi Hyrrässä voi alkaa.

Y-tunnus tarvitaan

Yrityksellä tai yhdistyksellä tulee olla Y-tunnus, jotta sille voidaan myöntää Katso-tunniste. Katson käyttö on organisaatioille ilmaista.

Katso-tunnistetta käytetään nykyisin hyvin yleisesti yritysten, yhteisöjen ja julkishallinnon organisaatioiden tunnistamiseen erilaisissa sähköisissä asiointipalveluissa. Katso-palvelu on käytössä jo noin 300 000 organisaatiolla. Lisätietoja saat osoitteesta yritys.tunnistus.fi ja Verohallinnon sivulta vero.fi/katso.