Seitsemän uutta hanketta keskustoista kylille lentoon Joutsenten reitillä

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli tiistai-illan kokouksessaan seitsemän uutta hankehakemusta. Niiden kaikkien rahoitusta päätettiin puoltaa osana Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista.

 

Huittisten kaupungin kehittämishankkeessa Huittisiin syntyy hullun hyvä keskusta. Hankkeen tavoitteena on selvittää kiinteistömuotoiluprosessin avulla millaisia mahdollisuuksia ydinkeskustassa sijaitsevat tyhjät liiketilat tarjoavat eri tyyppiselle liiketoiminnalle, kysynnän ja tarjonnan kohtaamiselle, kysynnän kasvattamiselle ja uusille toimijoille. Lisäksi hankkeella on tarkoitus houkutella potentiaalisia toimijoita tyhjiin liiketiloihin ja sitouttaa liiketilojen omistajat yhteistyöhön. Hankkeella halutaan myös nostaa keskustan vetovoimaisuutta ja parantaa keskustan yritysten toimintaedellytyksiä.

YHTEYSHENKILÖ: Riikka Peippo, P. 044 5604 203

 

Huittisten talviliikunnan kannatus ry:n investointihankkeessa hankitaan ja rakennetaan lumitykkijärjestelmä parantamaan talviliikuntamahdollisuuksia Huittisissa. Järjestelmällä lumetetaan Huittisten hiihtoalueita sekä esimerkiksi päiväkotien ja koulujen piha/ympäristöalueita. Jatkossa tavoitteena on säilöä lunta kesäksi odottamaan seuraavaa kautta ja tällä tavalla aloittaa talviliikunta jo aikaisemmin syksyisin ennen varsinaisen luonnonlumen tuloa. Yhdistys tekee lumen ja huolehtii sen kuljetuksesta käyttöpaikoille talkootyönä.

YHTEYSHENKILÖ: Antti Hirvineva, P. 0400 621 827

 

Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy:n Mahnalan kummituskävelyt -hankkeessa kootaan paikallishistoriaa ja tarinoita uudeksi kulttuurimatkailukonseptiksi. Kesäkuun lopulla ensi-iltansa saava kummituskävely on yhtä aikaa osallistava näytelmä ja opastettu kävelykierros. Näyttelijä kävelyttää ryhmät menneeseen aikaan ja kotiseutuhistoriaan. Paikalliset tarinat kertovat paljon sekä Suomen että seudun historiasta ja ihmisistä, elinkeinoista ja menneiden sukupolvien mielenmaisemasta. Reitti suunnitellaan kulkemaan kylän keskustan tuntumassa, vanhojen 1500-luvulta peräisin olevien kantatilojen pihapiireissä ja nurkilla. Vähän karmaisevatkin kummituskävelyt (ghost walks) ovat ulkomaiden matkakohteissa saaneet suuren suosion.

YHTEYSHENKILÖ: Markus Pikka, P. 050 3100 331

 

Arteles Creative Center Oy:n yritysinvestoinnissa laajennetaan Hämeenkyrön Haukijärven vanhalla koululla toimivan kansainvälisen taiteilijaresidenssin toimintaa. Nykyiset toimitilat kunnostetaan laaja-alaisesti residenssi/kulttuuritoimintaan paremmin soveltuviksi. Esimerkiksi kylmiä vinttitiloja saneerataan toimitilakäyttöön sekä tuotantotiloja ja laitteistoa parannetaan ja monipuolistetaan. Kapasiteetin lisäyksellä tavoitellaan 50 prosentin kasvua yrityksen liikevaihtoon. Samalla yritykseen syntyisi yksi uusi työpaikka kolmen nykyisen lisäksi.

YHTEYSHENKILÖ: Teemu Räsänen, P. 050 526 3161

 

Hämeenkyrössä toimiva Jan Holm tmi investoi uuteen, viisipaikkaiseen kalaopasveneeseen. Yrittäjä on yksi ensimmäisiä itsensä työllistäviä kalastusoppaita toimialueemme vesistöillä. Vanhan kaluston rinnalle tarvitaan nopeampi vene palvelemaan entistä vaativampia ja kiireisempiä asiakasryhmiä kuten yritysasiakkaat. Investoinnilla tavoitellaan 30 prosentin liikevaihdon kasvua ja puolikasta uutta työpaikkaa.

YHTEYSHENKILÖ: Peter Holm, P. 040 583 7487

 

Huittislainen Metallityö Alpo Laine Oy investoi uuteen työstökeskukseen. Investoinnin tavoitteena on tehostaa tilauskonepajan tuotantoa ja lisätä liikevaihtoa kahdeksan prosenttia. Samalla viisi henkeä työllistävään yritykseen syntyisi yksi uusi työpaikka.

YHTEYSHENKILÖ: Alpo Laine, P. 0400 131 054

 

Sastamalan Vammalassa toimiva Eka-Terä tmi investoi konekannan lisäämiseen. Pitkän tasohiomakoneen avulla yritys kykenee palvelemaan entistä pitkäteräisempiä asiakkaita kuten paperiteollisuutta ja jäänhoitokoneita. Investoinnilla haetaan merkittävää liikevaihdon kasvua ja kahta uutta työpaikkaa.

YHTEYSHENKILÖ: Jarno Niemi, P. 045 6680 222

 

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 343 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 35 prosenttia. Joutsenten reitin vuoden 2019 rahoituskehyksestä on nyt puollettuna 84 prosenttia. Yksityisen rahoituksen osuus Joutsenten reitin kehittämisstrategiassa (48%) on maamme suurimpia. Rahoituskaudella 2014-20 on käynnistetty yhteensä 162 kehittämishanketta, joista 55 on jo ehditty toteuttaa kokonaan. Näissä hankkeissa on syntynyt 40 uutta työpaikkaa, seitsemän uutta yritystä ja 58 uutta palvelua tai tuotetta. Kehittämishankkeisiin on osallistunut 89 maatilaa ja 66 kylää. Kuluvalla rahoituskaudella uusia hankkeita voidaan käynnistää vielä reilun vuoden ajan. Hankkeiden rahoituspäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus osana Manner-Suomen maaseutuohjelman toteuttamista. Seuraavan kerran hallitus käsittelee hakemuksia 11.6., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 31.5. klo 12.