Rahoituspuoltoja Kyröskoski-hankkeelle, matkailuyrityksille ja puunjalostukseen

 
Joutsenten reitti ry:n hallitus kokoontui tiistaina 10.11. vuoden seitsemänteen kokoukseensa Hämeenkyrön Pinsiöön Urkin piilopirtille. Käsittelyssä oli neljä uutta hankehakemusta, joista kaikkien rahoitusta päätettiin puoltaa.
 
Kyröskosken Perinneyhdistys ry:n kehittämishankkeessa valmistaudutaan tehdaskylän ensi vuonna koittavaan 150-vuotisjuhlaan. Hankkeen verkottumisosiossa luodaan uusia yhteyksiä ja mahdollisuuksia Kyröskosken yritystoiminnalle tutkimuksen ja yleismarkkinoinnin avulla. Toiseksi hankkeen tavoitteena on piristää taajaman vapaa-aikatoimintaa sekä kolmanneksi järjestää ja koordinoida juhlavuoden tapahtumasarja yhteistyössä muiden kyröskoskelaisten toimijoiden kanssa.
YHTEYSHENKILÖ: Jouko Hannu, P. 0400 910 545
 
TJ-Palvelut tmi:n yritysinvestointihankkeessa parannetaan Sastamalan Tervakallion leirintäalueen palveluita. Tervahovi-rakennus kunnostetaan uittohenkiseksi kokous- ja juhlatilaksi. Leirintäalueelle rakennetaan grillikota ja iso ”kapteenin keinu” asiakkaiden käyttöön.
YHTEYSHENKILÖ: Jarno Nieminen, P. 0400 638 865
 
Sastamalan Kärppälässä sijaitsevan Haapaniemen Pidot Ky:n hankkeessa lisätään palvelukapasiteettia keittiö- ja kylmätilainvestoinnilla. Yhden henkilön työllistävä yritys sijaitsee toimivan, monialaisen maatilan yhteydessä.
YHTEYSHENKILÖ: Sari Haapaniemi, P. 040 515 4121
 
Varpeen Rakennus tmi:n koneinvestointihankkeella satsataan mehiläishoitotarvikkeiden valmistukseen Sastamalan Kaukolassa. Tavoitteena on vastata kasvavaan kysyntään ja luoda yksi uusi työpaikka. Tuotteilla on jo valmiit pohjoismaiset markkinat.
YHTEYSHENKILÖ: Eero Järvelä, P. 045 5276 523
 
Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 208 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 49 000 euroa. Yleisten kehittämishankkeiden tukiprosentti on 75 ja yritysinvestointien 20. Puoltojen jälkeen Joutsenten reitti ry:n vuosien 2007-10 rahoituksesta on varattuna 76 prosenttia. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään 8.12. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 30.11.