Rahoituspuoltoja kylähankkeille

Kehittämisyhdistys Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli torstaina 9.9. seitsemän uutta rahoitushakemusta Koiramäen Konstit! 2007-13 -kehittämisohjelmaansa. Neljä hanketta puollettiin, yksi hylättiin ja kaksi jätettiin pöydälle.
 
MTK-Punkalaidun ry:n Seurantalo Vartiolan kunnostushankkeessa peruskorjataan Punkalaitumen kylänraitin näköalapaikalla sijaitseva seurantalo kokous-, juhla- ja tanssikäyttöön. Vartiola kuuluu rakennuskulttuuristaan tunnetun Punkalaitumen arvorakennusten kärkikastiin.
YHTEYSHENKILÖ: Jukka Uusi-Kouvo, P. 050 565 1987
 
Monako FK ry:n investointihankkeessa kunnostetaan Sastamalan autourheilukeskus Monakon karting-rata ja sen ympäristö. Paikallisten asukkaiden kanssa yhteistyössä suunnitellussa hankkeessa asfaltoidaan rata ja varikkoalue sekä rakennetaan grillikatos ja lasten leikkikenttä.
YHTEYSHENKILÖ: Matti Puhakka, P. 0500 333 107
 
Hämeenkyrön Talviuimarit ry:n investointihankkeessa laajennetaan hurjan suosion saaneen Kauhtuan saunan pukuhuonetiloja ja lisätään lämmityksen energiatehokkuutta savukaasujen lämmöntalteenottolaitteistolla. Kauhtuan löylyissä ja Kyrösjärvessä virkistyi viime vuonna yli 10 000 saunojaa.
YHTEYSHENKILÖ: Risto Toiviainen, P. 044 5400 882
 
Punkalaitumelaisten Anne ja Timo Mäki-Laurilan yritysinvestoinnissa laajennetaan monialaisen maatilan (mm. matkailu, ratsastus) toimintoja kuntosalilla ja samalla turvataan palvelun jatkuminen Punkalaitumella. Ajatuksena on kasvattaa naisten ja seniorikansalaisten määrää kuntosalin käyttäjissä. Aloittelijoille järjestetään opastus laitteiden käyttöön, jolloin harrastuksen aloittaminen on helpompaa.
YHTEYSHENKILÖ: Timo Mäki-Laurila, P. 050 548 9660
 
Nyt puollettujen hankkeiden kustannusarviot ovat yhteensä 275 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 39 prosenttia. Joutsenten reitti ry:n hankkeiden lukumäärä nousi 104:ään, ja rahoituksessa mentiin jo vuoden 2011 kiintiön puolelle. Vuosien 2007-11 varoista on puollettuna 82 prosenttia. Viimeisen kerran hallitus käsittelee hankehakemuksia kuluvana vuonna tiistaina 2.11., johon tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 20.10.
 
Hankevetäjät kokoontuvat Sylväälle torstaina 16.9.
 
Perinteinen Joutsenten reitin hankevetäjien koulutus- ja verkottumistilaisuus järjestetään torstaina Sastamalan Sylvään koulun auditoriossa klo 18-21. Kouluttajina toimivat Pirkanmaan ELY-keskuksessa hanketukien maksamista hoitava ylitarkastaja Seija Inkinen ja toiminnanjohtaja Petri Rinne. Neuvot ja vinkit räätälöidään hankkeiden omien tilannekatsausten perusteella. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan monilukuiseen ja värikkääseen kehittäjäporukkaan!
 
Rinne talven koti-isänä
 
Hallitus myöntyi yhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Rinteen pyyntöön jäädä talvikuukausiksi vanhempainvapaalle. Kotona Hämeenkyrön Mahnalassa Rinteen työllistää puolivuotias Aino-tytär. 7.12.2010-28.2.2011 uusien hankkeiden valmistelu on säästöliekillä eikä yhdistys käsittele uusia hakemuksia. Käynnissä olevia hankkeita palvelee hankeneuvoja Eeva Raukko.