Paavo Törmälä nousi Joutsenten reitin puheenjohtajaksi

Maaseudun kehittämisyhdistys Joutsenten reitti ry:n vuosikokous valitsi Vammalassa 26.3. hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Huittisten kaupungin maaseutuasiamies Paavo Törmälän. Samalla päättyi yhdistyksen ensimmäisen puheenjohtajan, hämeenkyröläisen Kauno Perkiömäen yhdeksän vuotta ja kymmenen päivää (ja 199 hankehakemusta) kestänyt toimikausi. Perkiömäki palkittiin kokouksessa Suomen Kylätoiminta ry:n hopeisella ansiomerkillä. Puheessaan Perkiömäki muisteli yhdistyksen perustamiseen johtaneita tapahtumia syksyltä 1998. Tilaisuuksissa oli mukana parhaimmillaan 14 kunnan ja kaupungin edustajia Jokioisista Kihniöön. Perustavaan kokoukseen Äetsän Heimolassa 16.3.1999 osallistui 87 henkeä.

Perkiömäen lailla myös uusi puheenjohtaja Paavo Törmälä kuuluu yhdistyksen perustajajäseniin. Törmälä on aiemmin valittu mm. Huittisten Hulluksi Mieheksi. Hänet tunnetaan myös monipuolisena musiikkimiehenä ja tanssiorkesteri FBI-Beatin taustajoukoista.

Hallitukseen neljä uutta jäsentä

Puheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin neljä uutta jäsentä. Äetsästä hallitukseen tuli Eero Mäki-Tanila, Mouhijärveltä Katariina Pylsy sekä Hämeenkyröstä Kaija Väre ja Risto Toiviainen. Uusina varajäseninä aloittavat Elina Alajoki ja Keijo Lakkinen Vammalasta sekä Timo Mäkelä Hämeenkyröstä. Hallitustyötään jatkavat Juha Aro Punkalaitumelta, Helena Hemilä Äetsästä, Tapani Kotaja Vampulasta, Kalle Maaranen Huittisista, Ossi Ojansivu Vammalasta ja Tero Pohjanen Mouhijärveltä. Hallituksen kokoonpano noudattaa maa- ja metsätalousministeriön edellyttämää kolmikantaa, jossa paikat jakaantuvat tasan yksityissektorin, julkisen sektorin ja riippumattomien toimijoiden välillä.

Vammalan Lantula toteutti vuoden hankkeen

Vuosikokous palkitsi Lantulan seudun kyläyhdistys ry:n Vammalasta vuoden 2007 hankkeen toteuttajana. Kylien parhaat käytännöt -hankkeessa Lantula kehitti uusia nuoriso- ja vanhustyömuotoja kyläyhdistyksen omistukseen siirtyneellä Lantulan lakkautetulla koululla. Ikääntyvän väestön päivätoiminnan ja lasten iltapäiväkerhotoiminnan yhdistävät ”perjantaituulahdukset” saivat hankkeen myötä hurjan suosion sekä kohderyhmän että talkoolaisten keskuudessa. Kahdensadan asukkaan kylältä vanhusten perjantailounaita järjestämään on ilmoittautunut 48 talkoolaista. Lounastapaamisiin osallistuu viikottain 10-30 henkeä keski-iän ollessa noin 80 vuotta. Kyläyhdistys järjestää omalla ja Vammalan kaupungin tuella tapaamisiin yhteiskuljetuksen. Perjantaituulahdusten suola ovat Lantulan lapset, jotka kokoontuvat samaan aikaan vanhusten kanssa iltapäiväkerhoonsa. Hankkeen avulla on kehitetty myös koululaisryhmien luontoon perustuvaa leirikoulutoimintaa ja kylän tiedottamista.

Lantulan seudun kyläyhdistys ry:n puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi pokkasi delegaatioineen palkinnoksi Sirpa Ollinpojan veistämän joutsenaiheisen puureliefin, joka ennen Lantulaa on kiertänyt kolmen hanketoteuttajan seinillä. Moni kuulemma kysyy Leenalta, kuinka pienellä kylällä on saatu niin paljon aikaan. – Vastaukseni on välittäminen, toinen toisensa hyväksyminen, rakkaus kotiseutuun ja sen ihmisiin ja luontoon. Tällä seudulla asuu samoin tuntevia ihmisiä. Muuta ei tarvita, toteaa Leena.
YHTEYSHENKILÖ: Leena Virri-Hanhijärvi, P. 050 3666 953