Ohjelmakauden viimeiset rahoituspuollot yritysverkostoille ja kylähankkeille

Joutsenten reitti ry:n hallitus puolsi vuoden toisessa kokouksessaan keskiviikkona 20.3. kehittämistukea kuudelle uudelle hankkeelle.

Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy:n Viheralan verkostoitumishankkeessa kootaan Hämeenkyrön ja Sastamalan viheralan yritysten yhteistyöverkosto. Verkostoon tavoitellaan mukaan vihersuunnittelijoita, viherrakentajia, hoitotöiden tekijöitä sekä puu- ja kivirakentamisen osaajia. Alalla toimivien yritysten varaan rakennetaan perusta, jonka ympärille pyritään synnyttämään uusia yrityksiä. Mukaan lähtevät yritykset saavat hankkeesta markkinointi-, koulutus- ja mentorointihyötyä.
YHTEYSHENKILÖ: Tiina Laakkonen, P. 050 310 0331

Sastamalan seurakunta jatkaa maaseutuyrittäjien työhyvinvointihankettaan maaliskuun loppuun 2014 yhteistyössä alueen tuottajayhdistysten kanssa. Hankkeen käynnistysvaiheessa on todettu, että tilatasolle menevälle, laaja-alaiselle avulle on tarvetta. Useimmat yhteydenotot koskevat tulehtuneita ihmissuhteita, mutta myös talouden ja tuotannon huolet painavat yrittäjiä. Myös sairaudesta toipumiseen ja äkillisten kuolemantapausten jälkitilanteisiin on tarvittu apua. Hankkeen palvelut on tarkoitettu kaikille maaseutuyrittäjille riippumatta siitä, onko tuottajayhdistyksen jäsen vai ei.
YHTEYSHENKILÖ: Maija Pispa, P. 050 3149 001

Hämeenkyrön 4H-yhdistyksen Meidän kylä -hankkeessa aktivoidaan yläasteikäisiä nuoria mukaan omien kyliensä kehittämiseen. Hanke käynnistyy yläasteilla tehtävällä kyselyllä, jonka tulosten perusteella valitaan neljä osallistujakylää. Näille kylille perustetaan nuorten projektiryhmät, jotka toteuttavat kotikulmillaan nuorten tarpeista lähtevän konkreettisen teon.
YHTEYSHENKILÖ: Anne Rantala, P. 044 5694 424

Sastamalan Kiikan-Illon pienviljelijäyhdistys ry investoi hankkeessaan kylän yhteisen kuntosalin toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen. Samalla kehitetään kylälle uutta yhteisöllistä toimintaa. Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki kyläläiset ja ikäryhmät vauvasta vaariin.
YHTEYSHENKILÖ: Janne Räsänen, P. 050 522 6446

Punkalaitumella toimivan Vanttilan Muovi Oy:n yritysinvestoinnissa hankitaan muovialan yritykselle muottisarja ja jäähdytyskone uuden pakasterasia-tuoteperheen rakentamiseksi. Investoinnilla pyritään kasvattamaan yrityksen liikevaihtoa 30 prosenttia ja luomaan kahdesta neljään uutta työpaikkaa.
YHTEYSHENKILÖ: Vesa Mikkonen, P. 050 383 3833

Laura Lindroosin hankkeessa perustetaan hevossiittola Sastamalan Häijääseen. Perustettava yritys työllistää kaksi henkeä ja sen päätoimialana on hevosten keinosiemennys.
YHTEYSHENKILÖ: Laura Lindroos, 040 708 9329

Hämeenkyröläisen kalaoppaan Tmi Jan Holmin investointihankkeessa hankitaan kalastuslautta, joka mahdollistaa mm. liikuntarajoitteisten asiakkaiden kuljetuksen järvelle. Toimenpiteellä tähdätään kokopäiväiseen yrittäjyyteen.
YHTEYSHENKILÖ: Jan Holm, P. 040 583 7487

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 143 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 56 prosenttia. Puoltojen myötä Joutsenten reitti ry:n tukemien hankkeiden kokonaismäärä nousi 162:een ohjelmakaudella 2007-13. Kehittämisvarojen loppumisen johdosta puollot olivat myös kauden viimeiset. Uuden Luova Laakso 2020 -ohjelman hankehaku avataan näillä näkymin (EU:n sekä maa- ja metsätalousministeriön valmistelutahdista riippuen) ensi vuoden loppupuolella. Kuluvan kauden hankkeilla on toteuttamisaikaa vuoden 2014 loppuun.