Mikroyritykset puskevat uusia työpaikkoja taantumapuheista huolimatta

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli vuoden viimeisissä kokouksissaan 13.11. ja 11.12. kuusi uutta hankehakemusta, joista viidelle yritystuelle päätettiin puoltaa rahoitus. Yritystuilla vaikutetaan 5,5 uuden työpaikan syntymiseen ja 3,5 työpaikan säilymiseen. Yksi hakemus jäi pöydälle lisäselvityksiä varten.

Hämeenkyrössä toimivan Moision Kotipakari Ky:n laiteinvestoinnilla tehostetaan tuotantoa siten, että resursseja voidaan ohjata nykyistä enemmän käsityötä vaativien leivonnaisten valmistukseen. Nykyisin yrityksen kapasiteetti ei riitä vastaamaan kysyntään. Investointiin kuuluvat taikinakone, yleiskone (vispuri), uuni sekä sähköliittymän uusiminen. Seuraavassa vaiheessa suunnitelmissa on myös kahvila- ja myymälätilan laajennus. Hankkeen tavoitteena on synnyttää kaksi uutta työpaikkaa.

YHTEYSHENKILÖ: Terja Moisio, P. 0400 771 041

Huittislainen Markkinointiapu Hanne tmi jatkaa investointihankkeellaan vahvaa naisyrittäjien esiinmarssia. Perustamisvaiheen tuki kohdistuu mm. astmaatikkojen ja iho-ongelmaisten hoitoon tarkoitettuun suolahuoneeseen ja toimistolaitteisiin. Yrityksen toimialaan kuuluvat myös markkinointipalvelut sekä äitiys- ja lastentarvikkeiden myynti. Työllistämistavoitteena on yksi kokoaikainen työpaikka.

YHTEYSHENKILÖ: Hanne Tuori-Kalliokoski, P. 040 5574 395

Punkalaitumella toimivan OK Rak Oy:n palkkatuella avustetaan ensimmäisen vieraan työntekijän palkkaamista rakennusalan yritykseen kahden vuoden ajan. Yksinyrittäminen osatoimisena viljelijänä on haitannut yritystoiminnan laajentamista ja laajoihin urakoihin sitoutumista.

YHTEYSHENKILÖ: Heikki Lähti, P. 050 543 1533

Äetsäläisen Palvelukoti Grundell Oy:n laiteinvestointi tukee mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ryhmäkodin perustamista Keikyään. Tuki kohdistuu ryhmäkodin palontorjunnan vesisumutinjärjestelmään. Investoinnilla vaikutetaan yhden uuden työpaikan syntymiseen ja turvataan 2,5 työpaikkaa.

YHTEYSHENKILÖ: Kirsti Grundell, P. 040 735 6664

Vammalalaisen Puusepäntyö Mielikaluste Ky:n koneinvestoinnin tavoitteena on parantaa kiintokalusteisiin erikoistuneen puunjalostajan laatua ja korvata kalliita alihankintaostoja omalla työllä. Muuttuvassa markkinatilanteessa käynnistetään myös sahauspalvelu. Investointeihin kuuluvat tarkkuussirkkeli, CNC-monikaraporakone, listakone ja kalusteiden suunnitteluohjelma. Hankkeella tavoitellaan puolikasta uutta työpaikkaa ja turvataan yksi työpaikka.

YHTEYSHENKILÖ: Minna Tuominen, P. 0400 522 494

Mikroyrityksiä ovat alle kymmenen työpaikan yritykset. Joutsenten reitin toimialueella kuten koko Pirkanmaalla tähän kokoluokkaan kuuluu yli 90 prosenttia yrityksistä. Mikroyrityksissä on yli puolet kaikista yritysten tarjoamista työpaikoista. Joutsenten reitin mikroyritystuilla on reilun vuoden aikana vaikutettu 20 uuden työpaikan syntymiseen 15 yrityksessä. Hakemusten laadinnassa opastaa yritysneuvoja Maarit Koskinen, P. 050 4100 643.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 260 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 30 prosenttia. Joutsenten reitin rahoituskiintiöstä vuosille 2007-09 on puoltojen jälkeen varattuna 89 prosenttia 49 hankkeelle. Hankkeilla on jatkuva haku. Kevätkaudella 2009 hallitus käsittelee hakemuksia 5.2., 16.3., 28.4. ja 11.6. Hakemusten tulee olla perillä Joutsenten reitin toimistolla kymmenen päivää ennen kokousta.