Luoteis-Pirkanmaalla selvitetään rakennusperintökeskusta ja Kokemäenjoella karikoita

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli vuoden toisessa kokouksessaan 16.3. kuusi uutta hankehakemusta, joista kahdelle päätettiin puoltaa rahoitus, kaksi hylättiin ja kaksi jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten. 

Luoteis-Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n esiselvityshankkeella tutkitaan rakennusperintökeskuksen toimintaedellytykset Hämeenkyrössä. Hoidetusta kulttuurimaisemasta tunnettu kunta on viime vuosina vetänyt puoleensa uusia tulomuuttajia, jotka usein kaipaavat neuvontaa ja osaamista vanhojen kiinteistöjen kunnostamisesta. Esiselvitys kartoittaa keskuksen toiminnalliset ja taloudelliset mahdollisuudet ja verkostosuhteet. Suomessa toimii Museoviraston mukaan 15 korjausrakentamiskeskusta, jotka jakavat neuvoja rakennusten perinteisistä, kestävistä ja ekologisista korjaus- ja rakentamistavoista.

YHTEYSHENKILÖ: Aki Sulonen, P. 0500 639 414  

Kokemäenjoen Veneilijät ry:n alueiden välisessä investointihankkeessa lisätään Kokemäenjoen veneily- ja virkistyskäytön mahdollisuuksia. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa perataan vaarallisen Ruohosenkarin kivikoita. Toisessa vaiheessa luodaan yhdistyksen kotisivuille laaja ja tarkka veneilykartta, joka kattaa yli 70 kilometrin jokiosuuden Vammalasta Nakkilan koskiin asti, sisältäen myös lisäpalan Huittisten kohdalta. Joella liikkujat ja matkailijat voivat kotisivuilta tulostaa itselleen tarpeellisen osuuden. Kolmannessa vaiheessa laajennetaan yhdistyksen karien merkitsemistoimintaa. Karit merkitään keväisin, ja syksyisin merkkipoijut kootaan pois. Yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa http://www.kjv.fi on lisätietoa karien merkitsemistoiminnasta.

YHTEYSHENKILÖ: Pekka Leino, P. 0400 388 766 

Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 24 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 83 prosenttia. Joutsenten reitin rahoituskiintiöstä vuosille 2007-09 on puoltojen jälkeen varattuna 97 prosenttia 56 hankkeelle. Hankkeilla on jatkuva haku. Seuraavan kerran hallitus käsittelee hakemuksia huhtikuun lopussa. Hakemusten tulee olla perillä Joutsenten reitin toimistolla kymmenen päivää ennen kokousta.