Lounais-Pirkanmaalle tietopankki helpottamaan yritysten sukupolvenvaihdoksia

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli torstaina 9.10. Vammalassa viisi uutta hankehakemusta, joista neljän rahoitusta puollettiin.

Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n elinkeinojen kehittämishankkeessa luodaan keskinäiseen luottamukseen perustuva toimintamalli yritysten sukupolvenvaihdosten ennakointiin ja avustamiseen. Ensimmäisen puolen vuoden aikana haastatellaan 50 kohderyhmään kuuluvaa yrittäjää. Tavoitteena on koota ”sukupolvenvaihdospankkiin” riittävä määrä seuraavan viiden vuoden aikana tapahtuvia omistajanvaihdoksia, jolloin voidaan järjestelmällisemmin etsiä jatkajia ja turvata yritysten, työpaikkojen ja palveluiden säilyminen.

YHTEYSHENKILÖ: Pirjo Hälli, P. 03 5213 5100

Hämeenkyröläisen Zoro Ky:n yritystukihankkeella tehostetaan viime vuonna perustetun, Kyröskoskella toimivan sisustusalan yrityksen markkinointia. Tuki kohdistuu kierrätysmateriaaleihin perustuvan Think Today -tuotemerkin koti- ja ulkomaisen tunnettuuden lisäämiseen. Kustannukset koostuvat mm. www-sivuston suunnittelusta sekä messu- ja myyntitapahtumien kustannuksista. Hankkeen tavoitteena on synnyttää uusi kokoaikainen naistyöpaikka.

YHTEYSHENKILÖ: Susanne Hamari, P. 040 544 1138

Mouhijärveläisen Pertti Leinosen yritysinvestoinnilla parannetaan maatilan yhteydessä toimivan maatalouskonekorjaamon toimintaedellytyksiä. Leinonen rakentaa Tervamäkeen 420 neliömetrin konehallin, joka mahdollistaa tilauskannan vahvistamisen ja alihankintatyöt. Korjaamotoiminnan tavoitteena on maatilan monialaistaminen ja kannattavuuden parantaminen.

YHTEYSHENKILÖ: Pertti Leinonen, P. 0500 342 840

Huittisten Suttilan nuorisoseura ry:n Kalliola toimivammaksi – yhteisvoimin ehommaksi -hankkeessa parannetaan nuorisoseurantalon käytettävyyttä uusimalla keittiö- ja wc-tilat. Talo on viikoittain mm. aktiivisessa bingokäytössä sekä erilaisten julkisten ja yksityisten tilaisuuksien pitopaikkana. Peruskorjauksen ohella hankkeen tavoitteena on tutustuttaa uusia ja vanhoja suttilalaisia toisiinsa ja tehdä nuorisoseuran työtä tunnetuksi.

YHTEYSHENKILÖ: Leena Laitinen, P. 0500 886 030

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 220 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 41 prosenttia. Joutsenten reitti ry:n kuluvalla ohjelmakaudella puoltamiin 45 hankkeeseen on kiinnitetty 86 prosenttia yhdistyksen vuosien 2007-09 kehittämisvaroista. Loppuvuoden aikana hakemuksia käsitellään vielä kahdesti: torstaina 13.11. ja torstaina 11.12. Näihin kokouksiin tulevat hakemukset on jätettävä Joutsenten reitti ry:lle viimeistään kymmenen päivää ennen kokousta. Hakemuskäsittelyä linjaavaan Koiramäen konstit -kehittämisohjelmaan voi tutustua mm. yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa https://www.joutsentenreitti.fi.