Leader Joutsenten reitin tukemien hankkeiden kirjo laaja – hyville ideoille on aina tilaa

Leader Joutsenten reitti järjesti hankehaketoteuttajien verkostoitumisillan maanantai-iltana 29.8. Tuomiston kartanolla Sastamalan Karkussa.
Paikalla oli parikymmentä Leader Joutsenten reitin kautta rahoitusta saanutta hanketta. Tavoitteena oli tarjota käytännönläheistä koulutusta, verkottumismahdollisuuksia sekä vertaistukea hanketoteuttajille.
Joutsenten reitti on kuluvalla ohjelmakaudella rahoittanut monipuolisesti erilaisia hankkeita. Maanantai-illan tilaisuudessa mukana oli muun muassa yritysinvestointeihin, nuorten työllistämiseen, mielenterveystyöhön, kylien väliseen yhteistyöhön sekä ympäristönhoitoon liittyvien hankkeiden vastuuhenkilöitä ja muita toimijoita.
– Hakijoiden kommentit ja palaute ovat arvokasta meille. Tässä pääsee kuulemaan ajatuksia ja edistymistä pariltakymmeneltä hankkeelta, Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne kiitteli tilaisuudessa.
Paikalla olivat myös Pirkanmaan Ely-keskuksen edustajat Juhani Lindroos sekä Julijana Ivanova, joilta paikallaolijat saivat kysyä tarkentavia kysymyksiä liittyen tuki- ja maksatushakuprosessiin. Keskustelua käytiin muun muassa hankintalakiin ja sähköiseen hakujärjestelmä Hyrrään liittyen.
– Hyrrä on arkisto, liitteet säilyvät siellä. Tarinaa Hyrrään vaan, se vähentää lisäselvityspyyntöjä, kehotti Juhani Lindroos.
Vaikka Hyrrän käyttö on vielä opettelua, Lindroos vakuuttaa, että sähköinen järjestelmä tekee hakemusten käsittelystä nopeampaa ja vaivattomampaa. Lindroos myös kiitti Leader Joutsenten reittiä hyvästä työstä.
Joutsenten reitin ohjelmakauden 2014-2020 hankkeiden kokonaismäärä on jo 79. Tämän vuoden rahoituskehys on käytetty ja ensi vuodenkin kehyksestä jo viidennes.
Petri Rinne kuitenkin muistuttaa, että uudet hankkeet ja etenkin uusien hakijoiden hankkeet ovat koko ajan tervetulleita.