LÄHIRUOKAA SUORAAN TUOTTAJALTA – ILMAN VÄLIKÄSIÄ!

REKO-lähiruokarinkien toiminta tarjoaa yksinkertaisen tavan ostaa ja myydä lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä. REKO-rinki on Facebookissa toimiva ryhmä, jossa lähialueen tuottajat ilmoittavat myyntiin tulevista tuotteistaan ja kuluttajat vastaavat tilaamalla haluamansa määrän tuotetta. Kaikki kaupat sovitaan siis etukäteen Facebookissa.
Tuotteiden jakelu sovitaan keskeiselle paikalle säännöllisin väliajoin, esim. kerran viikossa. Kaikki tuotteitaan myyntiin ilmoittaneet tuottajat sekä tuotteita tilanneet kuluttajat kohtaavat samassa paikassa. Tuote ja raha vaihtavat sovitusti omistajaa!
Tuottajalle myynti REKO-ringin kautta tarkoittaa varmoja kauppoja ja helppoa tavaran toimitusta. Ilman välikäsiä!
Kuluttaja voi tilata haluamansa tuotteet helposti Facebookista ja noutaa kaikki lähiruokatuotteet kerralla, jonottamatta!

REKO-lähiruokarinkien toiminta on käynnistynyt Pietarsaaressa pari vuotta sitten ja levinnyt hurjaa vauhtia Pohjanmaalle, Pirkanmaalle ja nyt Satakuntaan. Toiminta on yksinkertaista, eikä vaadi yhteys- tai vastuuhenkilöitä. Kaupankäynti on ilmaista, sillä kaupat sovitaan Facebookin REKO-ryhmässä. Tuottajien ja kuluttajien muodostaman ringin kautta luodaan toimivat lähiruokamarkkinat yksinkertaisesti ja vaivattomasti.

Satakuntalaiset maaseudun kehittäjäjärjestöt järjestävät alueellisia tiedotustilaisuuksia REKO-toiminnasta.
Tuottajat ja kuluttajat: tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta käydä kauppaa ilman välikäsiä!

Tilaisuudet järjestetään:
ma 24.11. klo 18 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksella
ti 25. 11. klo 18 Porin Marttojen tiloissa
ke 26.11. klo 18 Rauman Uotilan Sinisellä koululla
ti 9.12. klo 18 Huittisten kaupungintalolla

Liitteenä esittelykirje tiedotustilaisuuksiin.
Tervetuloa! Kahvitarjoilu.
Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin!

YLEn juttu REKO-rinkien toiminnasta: http://yle.fi/uutiset/lahiruoka_tulee_nyt_parkkipaikoille__tarjonta_ja_tilaukset_hoituvat_facebookissa/7598523
REKO-esite: www.ekonu.fi/wp-content/uploads/reko_infoblad_finska_A4.pdf