Kuusi uutta yrityshanketta Joutsenten reitille

Joutsenten reitti ry:n hallitus puolsi kokouksessaan 6.2. kuuden uuden yrityshankkeen rahoitusta.

Hämeenkyrössä toimivan Hatex tmi:n kehittämishankkeessa viedään siivouspalvelukonseptia Ruotsin markkinoille. Yritys on erikoistunut tekstiilipintojen pesuun, puhdistukseen ja suojaukseen. Viimeisen vuoden aikana yritys on saanut Ruotsista asiakkaakseen mm. hotelli- ja elokuvateatteriketjun. Markkina-analyysin ja asiakaskartoituksen syventämisellä pyritään vahvistamaan Ruotsin palvelutoimintaa, tuplaamaan liikevaihto ja luomaan 11 uutta työpaikkaa Suomesta rekrytoitaville henkilöille.
YHTEYSHENKILÖ: Harri Kivimäki, P. 045 134 9669

Huittislaisen Peltisepät Kari Oy:n hankkeessa investoidaan uuteen kanttikoneeseen ja leikkuriin. Tavoitteena on tuotannon tehostaminen 30-40 prosentilla. Investointi myös laventaa yrityksen tuote- ja palveluvalikoimaa. Liikevaihtoon tavoitellaan 40 prosentin kasvua, mikä mahdollistaisi kolmen uuden työpaikan syntymisen.
YHTEYSHENKILÖ: Petri Kari, P. 040 515 0288

Sastamalan Kärppälässä toimivan Tilakivi Kaaja tmi:n tuotekehityshankkeessa suunnitellaan uusi hautakivi- ja ympäristökivimallisto (portinpylväät, rappuset). Hankkeen tavoitteena on liikevaihdon kasvattaminen 55 prosentilla ja yhden uuden työpaikan luominen.
YHTEYSHENKILÖ: Vesa Kaaja, P. 050 3666 789

Sastamalan Kaukolassa toimivan Varpeen Hunaja tmi:n investointihankkeessa hankitaan mehiläispesien puukehikoiden valmistuksessa tarvittava urajyrsin. Investointi mahdollistaa kehikoiden vuosituotannon kasvattamisen 70 prosentilla. Kehistä 80 prosenttia viedään Ruotsiin. Investoinnin avulla liikevaihtoa pyritään lisäämään 60 prosentilla.
YHTEYSHENKILÖ: Eero Järvelä, P. 040 527 6523

Sastamalan Keikyässä toimivan Sampox tmi:n kalustoinvestoinnin tavoitteena on perustaa uusi autojen kolarikorjaamo. Investointi tähtää yhden uuden työpaikan luomiseen.
YHTEYSHENKILÖ: Sami Kaunisto, P. 040 501 3224

Sastamalan Kiikassa toimivan nuohousalan yrittäjän Jaakko Siukon palkkatukihankkeen tavoitteena on työllistää yritykseen ensimmäinen vieras työntekijä. Hänen tehtäviinsä kuuluvat nuohous ja ilmanvaihtokanavien puhdistus.
YHTEYSHENKILÖ: Jaakko Siuko, P. 050 330 1404

Jatkoaikapäätöksiä hyvin toimineille verkostohankkeille

Yritystukien lisäksi hallitus hyväksyi toteutusajan pidentämisen ja kustannusarvion korotuksen kolmelle kehittämishankkeelle. Yksi jatkoaikahakemus jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten.

Punkalaitumen kunnan Maahanmuuttajat kylille -hankkeen toteutusaikaa jatkettiin puolella vuodella kuluvan vuoden loppuun. Tänä aikana hankkeessa panostetaan erityisesti maahanmuuttajien työllistymiseen, monikulttuurisuuden edistämiseen (esim. kahvilatoiminta pappilassa) ja pienviljelyksen laajentamiseen kunnan palstatilalla.
YHTEYSHENKILÖ: Maarit Tiittanen, P. 040 1580 644

Sastamalan seurakunnan Maaseutuyrittäjien työhyvinvointihankkeen toteutusaikaa jatkettiin yhdeksällä kuukaudella kuluvan vuoden loppuun. Hankkeen viimeisenä vuonna toiminta laajenee Huittisiin, Hämeenkyröön ja Punkalaitumelle kattaen näin koko Joutsenten reitti ry:n toimialueen. Hankkeen keskeisinä yhteistyökumppaneina ovat alueen tuottajayhdistykset sekä MTK:n Pirkanmaan ja Satakunnan piirit. Alueella on MTK:n jäsentiloja yhteensä 1 431. Myös ne tilat, jotka eivät ole MTK:n jäseniä, voivat käyttää hankkeen palveluja.
YHTEYSHENKILÖ: Maija Pispa, P. 050 3149 049

Sastamalan kaupungin Kyläasiamieshankkeen toteutusaikaa jatkettiin yhdeksällä kuukaudella kuluvan vuoden loppuun. Uusina toimenpidekokonaisuuksina hankkeessa aktivoidaan maaseutuyrittäjiksi aikovia, järjestetään lähiruoka-, käsityö- ja kulttuuriteemaisia opintomatkoja, kartoitetaan Sastamalan ulkoilureitit sekä osallistutaan Sastamalan kolmansien Kylämarkkinoiden järjestämiseen 20.7.2014.
YHTEYSHENKILÖ: Katariina Pylsy, P. 0500 727 741

Uusien yritystukien ja hankepidennysten yhteenlasketut kustannukset ovat 503 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 40 prosenttia. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään tiistaina 18.3. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on maanantai 10.3.