Kolme rahoituspuoltoa hevostalouden ja metalliteollisuuden uusille työpaikoille ja yrityksille

LEADER Joutsenten reitin hallitus käsitteli valtakunnallisen LEADER 20v -juhlaviikon kokouksessaan tiistaina 30.8. kolme uutta yritystukihakemusta, joista kaikille päätettiin puoltaa rahoitusta.

Sastamalan Vammalassa toimivan Tmi Eka-Terän investointihankkeessa tehostetaan ja laajennetaan mm. sahateollisuutta palvelevan terävalmistuksen ja -huollon konekantaa. Kasvun myötä yrityksen tavoitteena on luoda kaksi uutta työpaikkaa.
YHTEYSHENKILÖ: Jarno Niemi, P. 045 6680 222

Huittislainen Puomila Equestrian Ky investoi ratsastuskentän pohjan ja hevosten tarhausalueiden hiekkapohjan kunnostamiseen. Ratsastuspalveluiden parantamisella pyritään synnyttämään yritykseen yksi uusi työpaikka.
YHTEYSHENKILÖ: Johanna Puomila, P. 040 8499 302

Hämeenkyrön Jumesniemessä toimivan Annika Petäjämäen perustamistuki kohdistuu ratsastustallin ja tilapuodin perustamiseen. Yritys valmistaa käsintehtyä saippuaa, luonnonkosmetiikkaa ja erilaisia käsitöitä. Uuden yrittäjän tavoitteena on itsensä työllistäminen.
YHTEYSHENKILÖ: Annika Petäjämäki, P. 046 577 3746

Nyt puollettujen yrityshankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 234 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 22 prosenttia. LEADER Joutsenten reitin ohjelmakaudella 2014-20 puollettujen hankkeiden lukumäärä nousi 81:een. Hankkeisiin on kiinnitetty etupainoisesti jo 22 prosenttia vuoden 2017 rahoituskehyksestä. Pirkanmaan ELY-keskus tekee puollettujen hankkeiden rahoituspäätökset. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 11.10., johon tulevien hakemusten jättämisen takaraja on syyskuun loppu.

Ministeri Tiilikainen: LEADER on kovaa valuuttaa

Suomalaiset ovat kehittäneet omia asuinympäristöjään jo 20 vuotta LEADER-työllä. LEADER-rahoitusta alettiin jakaa vuonna 1996 Suomen EU-jäsenyyden myötä. 20 vuodessa kehittämisrahoituksen ympärille on muodostunut vakiintunut toimintatapa, jonka avulla maaseudun asukkaat ovat saaneet välineitä tehdä elämänlaatuaan parantavia muutoksia.

– Leader-työ on juuri sellaista matalan kynnyksen toimintaa, johon nykypäivän ihmisen on helppo lähteä mukaan, itsekin Leader-työssä mukana ollut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kiittelee. Leader-työtapa leviää kaupunkialueille, mikä osaltaan kertoo sen käyttökelpoisuudesta. Alue- ja paikallishallinnon uudistuksessa kuntien oma kehittäminen organisoidaan uusiksi. – Leader-työhön 20 vuoden aikana kerääntynyt sosiaalinen pääoma ja verkostot ovat kovaa valuuttaa tulevaisuudessa, Tiilikainen ennakoi. Lue MMM:n koko tiedote: Tästä