Kokemäenjoki-päivien ja venetaksipalvelun kehittämiseen tukea

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli torstaina 11.10. neljä uutta hankehakemusta. Kaikille päätettiin puoltaa rahoitusta yhdistyksen kehittämisohjelmasta.

Kokemäen kaupungin hakemassa alueiden välisessä kehittämishankkeessa tavoitteena on Kokemäenjoen virkistyskäytön lisääminen ja Kokemäenjoki-brändin luominen. Kokemäenjokea tuodaan esiin usealla paikkakunnalla kesällä 2013 toteutettavilla Kokemäenjoki-päivillä. Joki koetaan tärkeäksi matkailuvaltiksi, jota halutaan hyödyntää ja tuotteistaa nykyistä enemmän. Samalla jokea ja sen virkistyskäyttömahdollisuuksia tehdään tunnetuksi alueen asukkaille. Hankkeeseen ovat tervetulleita mukaan myös yläjuoksun toimijat Sastamalasta ja Hämeenkyröstä. Joutsenten reitti ry rahoittaa hankkeen yhdessä Karhuseutu ry:n kanssa.
YHTEYSHENKILÖ: Markus Ojakoski, P. 040 488 6111

Sastamalassa toimiva Windecs Oy investoi nykyistä isompaan veneeseen ja venetraileriin venetaksitoiminnan kehittämiseksi. Yritys tarjoaa Sastamalan alueella venetaksi-, veneretki- ja vesiurheilupalveluita. Kesän 2012 monissa toimeksiannoissa käytössä olleen veneen kapasiteetti loppui kesken. Uudella veneellä pystytään kuljettajan lisäksi kuljettamaan seitsemän henkilöä.
YHTEYSHENKILÖ: Miika Parvio, P. 044 355 0181

Punkalaitumelainen Laura Jonkka Tmi peruskorjaa tuotanto- ja toimitilat maatilan vanhaan pytinkirakennukseen brodeerauspalvelua varten. Maatilan emäntä on muutamassa vuodessa kehittänyt brodeerauksesta merkittävän sivuelinkeinon. Uudet toimitilat tehostavat toimintaa ja mahdollistavat yrityksen ympärivuotisen aukiolon.
YHTEYSHENKILÖ: Laura Jonkka, P. 040 776 5357

Hämeenkyröläinen Henna-Maarit Riippi Tmi perustaa Kauneussalonki Isabellan Hämeenkyrön Heiskan alueelle omakotitalon yhteyteen. Nuori yrittäjä on erikoistunut tuotesarjaan, jonka hoidot tehdään mahdollisimman paljon käsityönä.
YHTEYSHENKILÖ: Henna-Maarit Riippi, P. 045 802 5225

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 101 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 32 prosenttia. Kuluvan rahoituskauden 2007-13 varoista on kiinnitettynä 96 prosenttia 156 hankkeelle. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 4.12. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 23.11.

”Luova Laakso 2020” hyväksyttiin uudeksi kehittämisohjelmaksi

Joutsenten reitti ry:n hallitus hyväksyi Luova Laakso 2020 -kehittämisohjelman jätettäväksi maa- ja metsätalousministeriölle ohjelmakautta 2014-20 varten. Ohjelma esittelee 24 kehittämisstrategiaa, joissa uutta on mm. satsaus uusiutuviin energialähteisiin: metsäenergiaan, biokaasuun sekä tuuli- ja aurinkovoimaan.

Ohjelmalla tavoitellaan Huittisten, Hämeenkyrön, Kiikoisten, Punkalaitumen ja Sastamalan alueelle mm. 240 uutta työpaikkaa ja uudenlaista yhteisöllisyyttä. Maa- ja metsätalousministeriöltä haettava EU:n ja valtion rahoitus on 5,5 miljoonaa euroa, kuntien rahoitus 1,4 miljoonaa euroa ja kokonaisrahoitus 10,5 miljoonaa euroa. Ohjelmassa esitetään neljänneksen lisäystä nykykaudella käytössä olleisiin julkisiin varoihin.