Joutsenten reitin vuoden 2020 hanke on Avoimet Tulet

Leader Joutsenten reitin vuosikokous palkitsi tiistai-iltana 18.5. vuoden 2020 parhaana hankkeena ProAgria Länsi-Suomen lähiluontokohteita ja -liikuntapaikkoja esittelevän Avoimet Tulet -hankkeen. Hankkeessa on tehty tutuksi Huittisten ja Punkalaitumen luontokohteita. Luontomatkailu ja luonnon virkistyskäyttö ovat nousevia trendejä, joihin panostamalla voidaan vaikuttaa sekä matkailijoiden että paikallisväestön hyvinvointiin ja tukea paikallisia ruoka-, matkailu- ja elämyspalveluyrittäjiä. Tärkeä osa luontomatkailua ja luontokohteiden virkistyskäyttöä ovat reitistöt, tulipaikat sekä erilaiset luontokohteet. Koronapandemia on osaltaan lisännyt hankkeesta ajankohtaisuutta, kun ihmisten lähimatkailun ja -liikunnan tarve ja liikuntapaikkojen käyttö on lisääntynyt merkittävästi.

  • Huittisten ja Punkalaitumen alueelta ilmoitetuista luontopaikoista on tarkoitus myöhemmässä vaiheessa tuottaa kartta, kertoi hankevetäjä Janita Kylänpää vuosikokouksessa ja kiitteli Leader-rahoitusta hankkeen mahdollistajana. – Edes kaikki paikalliset, ikänsä Huittisissa ja Punkalaitumella asuneet eivät välttämättä kaikkia näitä helmiä vielä tunne, hän vinkkasi.

Vuoden hankkeen kiertopalkinnon, Sirpa Ollinpojan veistämän joutsenreliefin ProAgria Länsi-Suomen Janita Kylänpää ja Maija Willman ottivat vastaan Huittisten Vanhankosken lehtojensuojelualueella .

Janita Kylänpää ja Maija Willman

Hallitukseen kolme uutta varsinaista jäsentä ja kaksi uutta varajäsentä

Leader Joutsenten reitin vuosikokous valitsi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkamaan Punkalaitumen kunnanjohtajan Tuija Ojalan. 13-jäseniseen hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä: Piritta Eskola Punkalaitumelta, Kari Jokinen Sastamalan Karkusta ja Hanna-Mari Vuorisalo Punkalaitumelta. Uusina hallituksen varajäseninä aloittavat Anne Peräniitty Punkalaitumelta ja Anna-Maria Sipilä Sastamalan Mouhijärveltä.