Joutsenten reitille vieraita Uralilta

Venäjän Permin maatalousministeriön delegaatio saapuu tänään opintomatkalle Joutsenten reitille. Permin hallintoalue sijaitsee Ural-vuorilla 1300 kilometriä Moskovasta itään. Suurin osa 20-päisestä ryhmästä on ulkomailla ensimmäistä kertaa elämässään.

– Matkan tavoitteena on tutustua suomalaisiin ja eurooppalaisiin maaseudun ja maatalouden kehittämiskäytäntöihin, sanoo matkanjohtajana toimiva Natalia Andreeva Venäjän federaation maatalousministeriöstä Moskovasta. – Desentralisaatio on keskeisessä roolissa myös Venäjän ja sen alueiden hallintouudistuksessa, hän muistuttaa.

Yli miljoonan asukkaan Permin kaupunki on Uralin alueen hallinnollinen, teollinen ja kulttuurinen keskus. Pietari Suuri perusti kaupungin virallisesti v. 1723 osana Uralin teollista kehittämistä. Nykyään Permin tärkeimmät teollisuudenalat ovat sähkövoimatekniikka, koneiden valmistus, öljynjalostus, puunjalostus ja elintarviketeollisuus.

Viikon kestävällä Suomen vierailullaan ryhmä tutustuu Joutsenten reitti ry:n lisäksi mm. MTT:n, Satafoodin, Vambion, ProAgrian, MTK:n ja paikallisten maatilojen toimintaan.

Median edustajat ovat tervetulleita tapaamaan ja haastattelemaan ryhmää seuraavasti:

Ti 10.12. klo 9.00-11.30 Hotelli Ellivuori
Ti 10.12. klo 14.30 Vambio, Huittinen
Ke 11.12. klo 12.00 Einolan tila, Jumesniemi Hämeenkyrö