Joutsen muni hankerahat kolmelle

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli vuoden toisessa kokouksessaan 6.3. neljä uutta hankehakemusta, joista kolmen rahoitus päätettiin puoltaa ja yhden hylätä.

Huittisten kaupungin kehittämishanke keskittyy yksityistiehallinnon parantamiseen. Huittisten ja Vampulan alueella on 171 yksityistä tiekuntatietä ja 84 metsäteitä hoitavaa tiekuntaa, jotka ylläpitävät 275 kilometrin pituista haja-asutusalueen tieverkon “hiussuonistoa”. Syrjäkylien alenevan väestökehityksen johdosta tiekuntien hallintoon ja teiden kunnossapitoon löytyy entistä vähemmän työvoimaa. Tiekunnat eivät usein tunne yksityistielain vaatimuksia, ja esimerkiksi tieyksikköluettelot eivät valtaosalla tiekunnista ole ajan tasalla. Vuoden kestävän hankkeen tavoitteena on aktivoida tiekuntia ja kehittää yksityistieverkon rakennetta yhdistelemällä tiekuntia tarkoituksenmukaisemmiksi kokonaisuuksiksi. Näin turvataan yksityisteiden kunnossapito ja kustannusten oikeudenmukainen jakaminen tieosakkaiden kesken.
YHTEYSHENKILÖ: Paavo Törmälä, P. 044 5604 236

Seppo J. Kotajärvi -säätiön esiselvityshankkeessa tutkitaan Vammalan Auto- ja traktorimuseon kehittämisedellytykset. Tuhansia kävijöitä vuodessa vetävän yksityisen museon yleisöä ovat maatalouden historiasta kiinnostuneet ihmiset, niin paikkakuntalaiset kuin matkailijat. Hankkeen avulla museo myös tiivistää yhteistyötään Tyrvään seudun museon, Punkalaitumen Yli-Kirran talonpoikaismuseon ja Loimaan Sarka-maatalousmuseon kanssa.
YHTEYSHENKILÖ: Risto Tuori, P. 050 5651 498

HI-Apu toiminimen pienellä investointihankkeella tuetaan huittislaisen terveydenhoitaja Hanna Immosen yrittäjäksi siirtymistä. Hanke sisältää ensiapukouluttajan perustamisinvestoinnit: opetusvälineistön ja toimistokalusteet. Investointihankkeen tukiprosentti on 20.
YHTEYSHENKILÖ: Hanna Immonen, P. 040 728 3872

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 66 000 euroa. Joutsenten reitin rahoituskauden 2007-13 hankkeiden kokonaismäärä nousi 28:aan. Vuosien 2007-08 myöntövaltuudesta on kokouksen jälkeen käytettynä 97 prosenttia. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään toukokuun alussa, johon tulevat hakemukset tulee jättää Joutsenten reitille huhtikuun loppuun mennessä.

Vuosikokouksessa palkitaan vuoden 2007 hanke ja kuullaan alustus Sastamalan synnystä

Joutsenten reitti ry:n vuosikokous pidetään Vammalan kaupungintalolla, kaupunginhallituksen kokoushuoneessa keskiviikkona 26.3. klo 18 alkaen. Kokouksen aluksi palkitaan Joutsenten reitin vuoden 2007 hanke ja kuullaan Mouhijärven kunnanjohtaja Esa Sirviön alustus Sastamalan kaupungin synnystä. Tervetuloa mukaan!