Joulukokouksesta uusia hankkeita

 
Joutsenten reitti -kehittämisyhdistyksen hallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan kuusi uutta hankehakemusta, joista neljän rahoitusta päätettiin puoltaa. Kaksi hakemusta jäi pöydälle lisäselvityksiä varten.
 
S&P Kuljetus ja Kone Oy:n investointihankkeessa rakennetaan Tampere-Pori -tien varteen Mouhijärven Pynnärin teollisuusalueelle kaksikenttäinen beach volley -halli. Lajin harrastajamäärät maassamme ovat olleet kasvussa, mutta halleja on vain yksi Helsingissä. Sadan kilometrin säteellä Häijäästä asuu arviolta 800 beach volleyn harrastajaa – Sastamalan lentopallopitäjästä on lähtöisin myös lajin 2000-luvun alun Suomen mestari Mikko Esko. Investointi on kannattava 20 vakiovuorolaisryhmällä ja 50 prosentin käyttöasteella. Halli synnyttää suoraan yhden uuden työpaikan ja se avataan 1.9.2012.
YHTEYSHENKILÖ: Heikki Pärssinen, P. 0400 631 050
 
Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n Sivuvirroista liiketoimintaa -esiselvityshankkeessa kartoitetaan Sastamalan, Punkalaitumen, Huittisten ja Hämeenkyrön alueen yritysten tuotannon sivutuotevirtoja ja niiden hyödyntämismahdollisuuksia. Hankkeessa selvitetään voidaanko yrityksiä auttaa säästämään sivuvirroista johtuvia kustannuksia ja löytämään sivutuotteille ostajia tai nykyistä edullisempia vastaanottajia. Sivutuotevirrat voivat tarjota mahdollisuuksia myös uuteen liiketoimintaan, raaka-aineiden korvaamiseen ja yrityksen ekologisen jalanjäljen pienentämiseen.
YHTEYSHENKILÖ: Johanna Juhola, P. 0400 329 785
 
Hämeenkyröläisen Heiska ry:n kehittämishankkeessa tehdään suuren suosion saaneen Maan korvessa kulkevi -kansanoopperan TV-taltiointi. Hengellinen kansanooppera kertoo kansanperinteen kerääjänä kunnostautuneen vammaisen Martti Myllyharjun (s. 1888) tarinan. 80 esiintyjän oopperaa on esitetty Hämeenkyrön, Ikaalisten, Parkanon, Ylöjärven ja Tampereen kirkoissa yli 4 000 hengelle, mm. täpötäydelle Tampereen tuomiokirkolle. Esitykset jatkuvat ensi vuoden puolella Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Oopperan TV-taltiointi tapahtuu Martti Myllyharjun elämän autenttisilla paikoilla, mm. Hämeenkyrön Pentinmaalla vuoden 2012 aikana.
YHTEYSHENKILÖ: Kauno Perkiömäki, P. 050 554 2412
 
Hämeenkyröläisen Yrjölän Marjatilan Ideoista tuotteiksi -tuotekehityshankkeessa aloitetaan maataloustuotteiden jatkojalostus maatilalla. Aiemmin puollettua laiteinvestointia tukevan hankkeen tavoitteena on kasvattaa suoramyyntitilan tuotevalikoimaa hilloilla, mehuilla, sorbeteilla, säilykkeillä, pakasteilla ja kuivatuilla tuotteilla. Samalla lisätään tilan kannattavuutta ja luodaan yksi uusi työpaikka.
YHTEYSHENKILÖ: Tiina Harrinkari, P. 040 700 1597
 
Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 370 000 euroa. Julkisen tuen osuus summasta on kolmannes. Puoltojen jälkeen Joutsenten reitti ry:n vuosien 2007-12 rahoituksesta on varattuna 89 prosenttia. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 2.2.2012. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten dead line on 25.1.2012.