Satafood kehittämisyhdistys ry: Slow food -esiselvityshanke

Esiselvityshankkeella tutkitaan, mitä lisäarvoa paikalliseen ruokatuotanto- ja ruokapalveluketjuun olisi saatavissa kansainvälisesti tunnetuimmasta lähiruokabrändistä Slow foodista (mukana 150 maata). Lähiruoka on kasvava trendi Suomessa ja maailmalla ja sen käytön lisäämiselle on tahtotilaa. Slow food -liike on kansainvälinen lähiruokakonsepti, jonka ideologioina ovat mm. paikallisten ruokaperinteiden ylläpito ja kestävän tuotannon edistäminen. Hankkeen tavoitteena on selvittää, onko Joutsenten reitti ry:n ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n alueen ruokayrittäjillä kiinnostusta lähteä edistämään slow food -toimintaa alueella. Ravintoloiden lisäksi hanketta markkinoidaan tuottajille ja jalostajille. Muista EU-maista haetaan hyviä toimintamalleja slow food -ajattelun käyttämisestä aluebrändin rakentamisessa.
YHTEYSHENKILÖ: Jari Lehmusvaara, P. 050 556 6519