Eläimellisiä yrityshankkeita kylille ja paluumuuton edistämistä Punkalaitumella

LEADER Joutsenten reitin hallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan 18.9. seitsemän hankehakemusta, joista neljän rahoitusta päätettiin puoltaa osana Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista. Kolme hakemusta hylättiin.

 

Sastamalan Keikyässä toimivan Okay Style Oy:n kokeilutuella selvitetään Ruotsin markkinoiden mahdollisuuksia uudelle hevosaiheiselle laukkutuoteperheelle. Uudelta markkina-alueelta haetaan liikevaihdon kasvua, mikä mahdollistaisi myös uuden työpaikan syntymisen yritykseen.

YHTEYSHENKILÖ: Sami Koivunen, P. 040 525 3854

 

Sastamalan Kiikoisissa toimiva Lemmikkihotelli PetVilla investoi koirien uuteen viriketoimintaan. Rakennettava toimintarata koostuu mm. kiipeilymahdollisuuksista, tunneleista, koloista, esteistä sekä tasapainoilu- ja aktivointitehtävistä. Koirat voivat tulla alueelle treenaamaan myös omistajansa kanssa, jolloin yrityksen henkilökunta opastaa radan toimintoja. Suomessa on noin miljoona kotitaloutta, joissa on jokin lemmikkieläin, useimmiten koira. Vertailun vuoksi lapsiperheitä maassamme on enää alle 600 000. Koiriin käytetään Suomessa vuodessa noin miljardi euroa, ja niihin liittyvä liiketoiminta on yli kolminkertaistunut 2000-luvulla.

YHTEYSHENKILÖ: Katja Ylitalo, P. 040 567 9555

 

Sastamalan Suodenniemellä sijaitseva Mouhijärven Betoni Oy investoi koneisiin ja laitteisiin elementtituotannon laajentamiseksi ja kapasiteetin lisäämiseksi. Tavoitteena on tuplata liikevaihto mahdollistamalla myös pesubetonipintaisten elementtien valmistus. Samalla yritykseen syntyisi yhdestä kahteen uutta työpaikkaa viiden olemassa olevan lisäksi.

YHTEYSHENKILÖ: Tero Saarinen, P. 040 755 0038

 

Punkalaitumen seurakunnan Tule kotiin II -hankkeessa jatketaan paluumuuttajien houkuttelua paikkakunnalle. Alkuvuoden 2018 aikana kunnan väkiluku on pitkästä aikaa kääntynyt nousuun. Hankkeen pääkohderyhmänä ovat Punkalaitumella 1940- ja 1950-luvuilla syntyneet suuret ikäluokat, joiden paluuhalukkuutta lisätään viestimällä monipuolisesti Punkalaitumen elämänlaadusta, yhteisöllisyydestä ja palveluista. Jatkohankkeessa kohderyhmää myös laajennetaan Punkalaitumella syntyneiden lapsiin ja lapsenlapsiin.

YHTEYSHENKILÖ: Hanna-Mari Kamppikoski, P. 040 637 2260

 

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 127 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 58 prosenttia. Joutsenten reitin kautta on kaudella 2014-20 käynnistynyt 143 kehittämishanketta, joihin on puollettu jo 19 prosenttia ensi vuodenkin 2019 rahoituskiintiöstä. Hankkeet toteuttavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa, ja viranomaispäätökset niille antaa Pirkanmaan ELY-keskus. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään 6.11., johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 26.10. klo 12.