13 uutta hanketta siivilleen

Joutsenten reitti ry:n hallitus käsitteli vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 24.3. 13 uutta hankehakemusta, joista kaikkien rahoitusta päätettiin puoltaa.

Yleishyödyllisiä kehittämishankkeita puollettiin viisi. Hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 146 000 euroa, josta tukirahoituksen osuus on 76 prosenttia.

Sastamalan seurakunnan Maaseutuyrittäjien työhyvinvointihankkeessa tiivistetään seurakunnan ja maatalousyrittäjien yhteistyötä. Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki Sastamalan maatalousyrittäjät. Hankkeen keskeisimpänä syynä on maatalouden nopea rakennemuutos. Monien tilojen taloudellinen tilanne on vaikea ja suuret investoinnit synnyttävät paineita. Useat tilat toimivat sosiaalisesti eristyksissä eikä tukiverkkoa juuri ole. Työmäärä on suuri ja mahdollisuudet vapaisiin ja lomiin ovat hyvin rajalliset. Hanke tarjoaa ammattitaitoisen kuuntelijan, joka on ulkopuolinen ja vaitiolovelvollinen suhteessa tilan asioihin. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä MTK:n paikallisyhdistysten, kyläyhdistysten, maatalouslomittajien, maaseutuviranomaisten ja työterveyshuollon kanssa.

YHTEYSHENKILÖ: Ari Paavilainen, P. 050 314 9001

Hämeenkyrössä toimivan Heiska ry:n kehittämishankkeessa valmistellaan Maan korvessa kulkevi -kansanooppera, joka kertoo evankelisen herätysliikkeen vaikutuksesta Myllyharjun perheen ja Pentinmaan kylän elämässä. Keskeinen henkilö on v. 1888 syntynyt Martti Myllyharju, joka sairastui ja vammautui 17-vuotiaana. Vammaisuudestaan huolimatta Myllyharju keräsi Hämeenkyrön murre- ja kansantietoutta sanakirjasäätiölle yli 11 000 lipuketta. Aamulehti kirjoitti Myllyharjun 60-vuotispäivänä 16.9.1948 hänen ansioistaan: ”Suurarkistojemme joukossa tulee eteemme jo kuuluisien Elias Lönnrotin ja Samuli Paulaharjun kanssa monta muistettavaa Suomen miestä, jotka myöhempi aika korottaa oikeaan arvoonsa. Yksi heistä on epäilemättä Martti Myllyharju”. Kansanoopperan libretosta ja ohjauksesta vastaa Tapio Parkkinen ja musiikin säveltämisestä ja sovittamisesta Pentti Tynkkynen. Hankkeeseen osallistuu viisi kuoroa, lapsikuoro, orkesteri ja solistit, yhteensä noin 80-90 henkilöä. Oopperan ensi-ilta on 24.9. Hämeenkyrön kirkossa, minkä jälkeen sitä esitetään Pirkanmaan, Satakunnan, Pohjanmaan ja Helsingin isoissa kirkoissa15-20 kertaa.

YHTEYSHENKILÖ: Kauno Perkiömäki, P. 050 554 2412

Hämeenkyrön Urheiluautoilijat ry:n investointihankkeessa suunnitellaan ja rakennetaan yhdestä kahteen nykyaikaisella huipputeknologialla varustettua akkusähkökäyttöistä karting-autoa ja niille latausjärjestelmä. Hankkeen organisaatio koostuu HämUA:n sekä paikallisten oppilaitosten ja yritysten edustajista. Kaikki suunnitteludokumentaatio pidetään julkisena. Hanke parantaa nuorten harrastusmahdollisuuksia vähentämällä karting-urheilun meluhaittoja ja saastepäästöjä. Autot jäävät HämUA:lle, jossa niitä käytetään akkujärjestelmien jatkokehitystyöhön sekä lähiseudun nuorison ajo- ja kilpailukoulutukseen.

YHTEYSHENKILÖ: Markus Käyrä, P. 050 348 2168

Huittislaisen Hirvenpään Tienoot ry:n investointihankkeessa lisätään Palojoen kylätalon energiatehokkuutta, paloturvallisuutta ja käytettävyyttä. Yhdistys osti lakkautetun koulun käyttöönsä vuonna 2008. Talolla on seurakunnan ylläpitämä lastenkerho, jääkiekkokaukalo kyläläisten talkootyönä sekä kyläläisten kurssi- ja juhlakäyttöä. Satakunnan sairaanhoitopiirin toimintana on alkamassa erityistä tukea tarvitsevien lasten viikonloppuhoito.

YHTEYSHENHKILÖ: Jouko Lindstedt, P. 040 7711 163

Lantulan seudun kyläyhdistys ry:n kehittämishankkeessa kehitetään Sastamalassa sijaitsevan kylän markkinointiviestintää ja kylätalon palveluita. Hankkeessa suunnitellaan Lantula-talon pihan ja sen rakennusten kunnostaminen, keittiön uusiminen ja kylmän ullakkotilan käyttöönotto. Lisäksi kehitetään kylän kotisivuja, kylälehteä ja kyläesitteitä sekä kylätalon opasteita. Ruoka-, ohjelma- ja kuljetuspalveluistaan tunnetuksi tullutta kylän vanhustyötä parannetaan edelleen.

YHTEYSHENKILÖ: Leena Virri-Hanhijärvi, P. 050 3666 953

Yritystukihakemuksia puollettiin kahdeksan. Hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 583 000 euroa, josta tukirahoituksen osuus on 26 prosenttia.

Anneli Keinonen Oy:n investointihankkeessa peruskorjataan Keikyän vanhan meijerin piharakennus tekstiilituotannon lisätilaksi. Uudet työtilat mahdollistavat nopeamman tuotekehityksen ja malliston laajentamisen.

YHTEYSHENKILÖ: Atte Keinonen, P. 040 506 0043

Sastamalan Salmin kylällä toimivan Maridis tmi:n kehittämishankkeessa neulevaatteiden suunnittelija laajentaa yrityksensä toimintaa luomalla oman neulemalliston. Samalla kehitetään markkinointiviestintää ja tehdään huhtikuussa kontaktointimatka Saksan Kölniin Handarbeit und hobby -käsityömessuille.

YHTEYSHENKILÖ: Marita Metsäkylä, P. 044 518 7331

Autovaruste H. Haapanen Oy:n investointihankkeessa rakennetaan puoliperävaunualustalle erikoisrakenteinen kuormatila, joka tehostaa kierrätysmassojen käsittelyä ja logistiikkaa. Hanke nopeuttaa kierrätysmassojen kuljettamista prosessoitaviksi ja vähentää välivarastojen tarvetta.

YHTEYSHENKILÖ: Heikki Haapanen, P. 0400 333 022

Sastamalan Hyötyajoneuvohuolto Oy:n käynnistystukihankkeessa palkataan uuden yrityksen ensimmäinen vieras työntekijä. Yrityksen päätoimintoja ovat raskaan kaluston korjaus ja huolto sekä raskaan kaluston päällirakenteiden valmistus, asennus ja korjaus.
YHTEYSHENKILÖ: Niko Suhonen, P. 050 325 6180

Hämeenkyrön Jumesniemessä toimivan Marja-Liisa ja Pentti Vuorisen maatilan investointihankkeessa peruskorjataan kylän entinen kauppakiinteistö ”Einolan kievariksi” matkailukäyttöön. Tavoitteena on siirtää osa aktiivisen matkailumaatilan vierailijaryhmistä uusiin tiloihin Jumesniemen kylänraitille. Kievariin tulee myös majoitustilaa.

YHTEYSHENKILÖ: Pentti Vuorinen, P. 040 577 8508

Ratsutalli Heidi Mäkinen tmi Hämeenkyrön Mahnalasta investoi uuteen hevostalliin ja ratsastuskenttään Maisematien ja Siuro-Sasi -tien risteyksen läheisyyteen Lemmakkalaan. Ratsastuskoulutoimintaan keskittyvä yritys on tähän asti toiminut vuokratiloissa. 350 neliömetrin talliin tulee kymmenen hevospaikkaa huoltotiloineen.

YHTEYSHENKILÖ: Heidi Mäkinen, P. 040 529 6997

Sastamalan Houhajärvellä sijaitsevan Tuomo Järvisen matkailumaatilan investointihankkeessa rakennetaan loma-asuntojen vuokraustoiminnan tueksi harrastus- ja kilpailukäyttöön soveltuva frisbeegolfrata. Yhdeksänväyläinen rata sijoittuu vaihtelevaan pelto-, metsä- ja vesistömaisemaan.

YHTEYSHENKILÖ: Tuomo Järvinen, P. 0400 626 633

Tyrvään Vihertoimi tmi:n investointihankkeessa tehdään aloittavan yrityksen kone- ja laitehankinnat. Yrityksen palveluita ovat pihojen hoito, puutarhasuunnittelu ja -neuvonta, piharakentaminen, kotipalvelut sekä tietotekniikkapalvelut.

YHTEYSHENKILÖ: Marja-Liisa Keskikiikonen, P. 040 568 0957