Suomi.fi-valtuutus otetaan käyttöön Hyrrä-asiointipalvelussa 2.1.2020

9.12.2019

Verohallinnon tarjoama Katso-valtuutus korvataan vaiheittain vuoden 2020 aikana Väestörekisterikeskuksen Suomi.fi-valtuutuksella. Muutos koskee muun muassa Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelua, jossa Katso-valtuutusta on käytetty siihen, että henkilö voi asioida sähköisesti yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation edustajana. 

Yrittäjä – näin teet tarvittavat Suomi.fi-valtuutukset

Ensimmäisessä vaiheessa, 2.1.2020 alkaen, Suomi.fi-valtuutta alkavat käyttää kaupparekisteriin kuuluvat yritykset eli esimerkiksi maaseudun yritystukia tai maatalouden investointi- tai aloitustukia hakeneet yrittäjät. Nyt on hyvä hetki tarkistaa, että yrityksen asiointi- ja nimenkirjoitusoikeudet ovat oikein kaupparekisterissä tai YTJ:ssä. Henkilö, jolla on asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä voi asioida Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksensä nimissä. Jos asiointi- ja nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö haluaa valtuuttaa muita asioimaan yrityksen nimissä, on hänen tehtävä Suomi.fi-valtuutus. 

Suomi.fi-palvelussa on nyt julkaistu valtuutuskoodit, jotka yrittäjä tarvitsee tehdäkseen Suomi.fi-valtuutuksen. Ohjeet valtuutuksen tekemiseen Suomi.fi-sivustolla: https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/anna-valtuus-yrityksena Valtuutuksen tekemisessä auttaa Kansalaisneuvonta: https://www.kansalaisneuvonta.fi/ 

Muut organisaatiot jatkavat Katso-valtuutuksen käyttöä toistaiseksi

Katso-valtuutus säilyy vielä jonkin aikaa Suomi.fi-valtuutuksen rinnalla, mutta se on poistumassa myöhemmin tarkentuvana ajankohtana. 

Organisaatiot, joiden edustajaa ei ole rekisteröity kaupparekisteriin, jatkavat Katso-valtuutuksen käyttöä asioinnissa vuoden 2020 puolellakin. Tämä koskee muun muassa yhdistyksiä, seurakuntia, elinkeinoyhtymiä ja julkisia organisaatioita. Siitä, milloin Katso-valtuutus vaihtuu Suomi.fi-valtuutukseen näiden organisaatioiden osalta, tiedotetaan myöhemmin.

Suomi.fi-valtuutuksen käyttöönotto koskee myös Ruokaviraston Nekka-asiointipalvelua ja elintarvikeilmoitusten lomakepalvelua. Näissä palveluissa otetaan käyttöön myös Suomi.fi-tunnistautuminen. Näiden palveluiden osalta Suomi.fi-tunnistautumisen ja -valtuutuksen käyttöönotosta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja Ruokavirastosta:
Tietojärjestelmäasiantuntija Merja Pahkasalo
040 517 7939
merja.pahkasalo@ruokavirasto.fi 

Takaisin

Kommentit on suljettu.

Joutsenten reitti 
Joutsenten reitti ry
Aarnontie 2A (käynti 4.kerros)
38200 SASTAMALA

Toiminnanjohtaja PETRI RINNE
p. 040 555 3232
petri.rinne(a)joutsentenreitti.fi

Hankeneuvoja EEVA RAUKKO
p. 044 254 6694
eeva.raukko(a)joutsentenreitti.fi

Katso yhteystiedot

Joutsenten reitti ry on yksi maamme 55 alueellisesta kehittämisyhdistyksestä.

Yhdistyksen tavoitteena on ruohonjuuritason  kehittämishankkeita aktivoimalla ja rahoittamalla parantaa maaseudun elämän laatua.

Huittinen
Hämeenkyrö
Punkalaidun
Sastamala

Satunnainen poiminta hankerekisteristä:

Huittisten kaupunki: Huittisten kaupungin tapahtumamatkailun kehittäminen

Tutustu hankerekisteriin

Logot vaihtoehto 1

Joutsenten reitti ry • Päästä ideasi lentoon Joutsenten reitillä! • YLÖS