Leader Joutsenten reitin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Elma Haavisto Huittisista

24.4.2019

Elisessä Leader Joutsenten reitin kevätkokouksessa hallitukseen tuli muutamia henkilömuutoksia. Puheenjohtaja Jani Hanhijärven vuosien tultua täyteen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Elma Haavisto Huittisista. Uusina hallituksen jäsenenä aloittavat Tuija Ojala Punkalaitumelta ja Helena Manninen Huittisista. Uusina hallituksen varajäseninä aloittavat Annika Eklöf Huittisista sekä Mira Kaaja ja Tanja Pyykkö Sastamalasta.

 

Vuosikokous palkitsi vuoden 2018 parhaana hankkeena Lauhan Maamiesseuran Lähiruokafestivaalin. Festivaali sai viime kesänä tuhansia kävijöitä, upean näkyvyyden ja mikä parasta toiminta jatkuu myös tulevana kesänä.

 

– Tänä kesänä luvassa on uusiakin mausteita viime vuodesta tuttuun puutarhajuhlan konseptiin, laittakaa siis perjantai 23.8. allakkaan niin katsotaan yhdessä millaista satoa on saatu, totesi Lähiruokafestivaalin puuhanainen Annika Eklöf.

Palkinnon vastaanotti Lauhasta Joonas Eklöf, Annika Eklöf ja Atri Savolainen

 

Mitä yhteistä on Leader-kehittämisellä ja terrorismin vastaisella työllä?

 

Tuskin kukaan välttyi uusimmilta terrorismiuutisilta Sri Lankasta Pohjois-Irlantiin pääsiäispyhinä. Leader Joutsenten reitin toimintakertomuksen hyväksymisen yhteydessä käytiin läpi myös yhdistyksen kasvavaa kansainvälistä asiantuntijaroolia kriisialueilla.

 

– Radikalisoitumista ja pakolaisvirtoja ehkäistään parhaiten niiden lähtöalueilla, totesi yhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Rinne, joka oli juuri palannut Leader-arviointimatkalta Georgiasta, Venäjän miehittämästä Abhasiasta. – Joutsenten reitin Mosambik-hankkeella on ollut uraauurtava vaikutus tässä suhteessa: nyt myös EU:n ja YK:n tuella perustetaan uusia Leader-ryhmiä epävakaille alueille lisäämään väestöryhmien välistä vuorovaikutusta ja osallisuutta, mm. Georgian itäisellä muslimialueella Akhmetassa, josta Isis on aikaisemmin rekrytoinut riveihinsä.

Takaisin

Kommentit on suljettu.

Joutsenten reitti 
Joutsenten reitti ry
Aarnontie 2A (käynti 4.kerros)
38200 SASTAMALA

Toiminnanjohtaja PETRI RINNE
p. 040 555 3232
petri.rinne(a)joutsentenreitti.fi

Hankeneuvoja EEVA RAUKKO
p. 044 254 6694
eeva.raukko(a)joutsentenreitti.fi

Katso yhteystiedot

Joutsenten reitti ry on yksi maamme 55 alueellisesta kehittämisyhdistyksestä.

Yhdistyksen tavoitteena on ruohonjuuritason  kehittämishankkeita aktivoimalla ja rahoittamalla parantaa maaseudun elämän laatua.

Huittinen
Hämeenkyrö
Punkalaidun
Sastamala

Satunnainen poiminta hankerekisteristä:

Tmi Jaakko Siuko: Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Tutustu hankerekisteriin

Logot vaihtoehto 1

Joutsenten reitti ry • Päästä ideasi lentoon Joutsenten reitillä! • YLÖS