Komissaari Phil Hoganin älykyläaloitteelle haetaan sisältöä Ellivuoressa

4.2.2019

Eurooppalaisen älykkäiden kylien verkoston Smart Village Networkin ensimmäinen kokoontuminen tuo 12 EU-maan kyläkehittäjät Sastamalan Ellivuoreen tiistaina 5.2. Kokoontumisen tarkoituksena on keskustella uuden verkoston tavoitteista ja toimenpiteistä sekä rakentaa älykästä yhteistyötä ja vaihtaa hyviä käytäntöjä osallistujien kesken.

 

Älykkäiden kylien kehittämisaloitteen takana on EU:n irlantilainen maatalouskomissaari Phil Hogan. Hänen mukaansa älykyläaloitteen keskiössä ovat ihmiset sekä heidän oppimis- ja uudistumiskykynsä: huomaammeko ympärillämme olevat mahdollisuudet? Digitalisaatio ja tekoäly mainitaan usein mutta myös uudet verkostot ja yhteistyökumppanit voivat olla avaimia älykkäisiin kyliin. Tärkeintä on kyky ajatella ”laatikon ulkopuolelta”, think outside the box.

 

Keskiviikon 6.2. retkiaamun kohteina on kaksi entistä kyläkoulua: Hämeenkyrön Haukijärven kansainvälinen taitelijaresidenssi Arteles ja Sastamalan Lantulan eri ikäpolvet yhdistävä kylätalo. Tapahtuman järjestää Smart Village Network yhteistyössä Suomen Kylät ry:n, Suomen maaseutuverkoston ja LEADER Joutsenten reitin kanssa. Osallistujat tulevat seuraavista maista: Belgia, Espanja, Irlanti, Kreikka, Latvia, Romania, Ruotsi, Skotlanti (UK), Suomi, Tanska, Unkari ja Viro.

Takaisin

Kommentit on suljettu.

Joutsenten reitti 
Joutsenten reitti ry
Aarnontie 2A (käynti 4.kerros)
38200 SASTAMALA

Toiminnanjohtaja PETRI RINNE
p. 040 555 3232
petri.rinne(a)joutsentenreitti.fi

Hankeneuvoja EEVA RAUKKO
p. 044 254 6694
eeva.raukko(a)joutsentenreitti.fi

Katso yhteystiedot

Joutsenten reitti ry on yksi maamme 55 alueellisesta kehittämisyhdistyksestä.

Yhdistyksen tavoitteena on ruohonjuuritason  kehittämishankkeita aktivoimalla ja rahoittamalla parantaa maaseudun elämän laatua.

Huittinen
Hämeenkyrö
Punkalaidun
Sastamala

Satunnainen poiminta hankerekisteristä:

Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy: Onnistunut omistajanvaihdos Sastamalan seudulla

Tutustu hankerekisteriin

Logot vaihtoehto 1

Joutsenten reitti ry • Päästä ideasi lentoon Joutsenten reitillä! • YLÖS