Digitalisaatio jyräsi joulukokouksessa

19.12.2018

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli eilen Huittisten Lauhan joulukokouksessaan kuusi uutta hankehakemusta. Viidelle päätettiin puoltaa rahoitus osana Luova Laakso 2020 -kehittämisstrategian toteuttamista. Yksi hakemus hylättiin.

Sastamalan Putajassa toimiva JH Computer Oy investoi IT-keskusvalvomon rakentamiseen, ohjelmistokehitykseen sekä palvelinsalin rakentamiseen. Uudella palveluliiketoiminnalla tavoitellaan viidenneksen kasvua yrityksen liikevaihtoon. Samalla yritykseen syntyy kolme uutta työpaikkaa seitsemän olemassa olevan lisäksi. Yrityksen visiona on olla Pirkanmaan merkittävin pk-kokoluokan IT-toimija vuoteen 2021 mennessä.
YHTEYSHENKILÖ: Jouni Hujo, P. 020 1210 701

Sastamalan Roismalassa toimiva Liha Hietanen Oy investoi sähköiseen toiminnanohjausjärjestelmään. Investoinnin tavoitteena on toiminnan tehokkuuden ja tuotantokapasiteetin kasvattaminen. Liikevaihtoon tavoitellaan 13 prosentin kasvua. Samalla yritykseen syntyy kaksi uutta työpaikkaa nykyisten 14:n lisäksi.
YHTEYSHENKILÖ: Timo Hietanen, P. 040 559 7263

Seppo J. Kotajärvi -säätiön yleishyödyllisessä kehittämishankkeessa suunnitellaan Sastamalan Roismalassa toimivan Kotajärven Auto- ja Traktorimuseon toiminnan ja näyttelyn uudistaminen. Samalla syntyy näyttelytilan peruskorjaussuunnitelma.
YHTEYSHENKILÖ: Antti Matintalo, P. 050 342 4900

Sastamalan Suodenniemellä toimivan Valkjärven hoitoyhdistys ry:n yleishyödyllisessä kehittämishankkeessa kunnostetaan rehevöitynyt Valkjärvi monimuotoiseen virkistyskäyttöön. Hankkeen toimenpiteitä ovat veden kirkastava kemikalointikäsittely, vesikasvillisuuden ja kalakantojen hoito sekä veden pinnankorkeuden palautus.
YHTEYSHENKILÖ: Marjatta Rantala, P. 050 370 6689

Sastamalan kaupungin yleishyödyllisessä kehittämishankkeessa parannetaan lapsiperheiden sosiaalihuollon asiakaskokemusta ja vuorovaikutusta runokirjahankkeella. Kirjassa asiakkaan, sidosryhmän ja sosiaalityötä tekevien runot käyvät dialogia erilaisista sosiaalihuollon teemoista.
YHTEYSHENKILÖ: Marianna Heikkilä, P. 050 5020 419

Nyt puollettujen hankkeiden kustannukset ovat yhteensä 288 000 euroa. Julkisen tuen osuus kustannuksista on 34 prosenttia. Rahoituskaudella 2014-20 on nyt käynnistynyt yhteensä 151 kehittämishanketta. Pirkanmaan ELY-keskus tekee hankerahoituksen viranomaispäätökset osana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa. Seuraavan kerran hankehakemuksia käsitellään 12.2.2019, johon kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 31.1.2019.

Euroopan älykkäät kylät kokoontuvat Ellivuoreen

Kylien älykkäät ratkaisut ovat nousemassa keskeiseen rooliin EU:n maaseudun kehittämispolitiikan uudistuksessa kaudelle 2021-27. Vastaperustettu Euroopan älykkäiden kylien verkosto Smart Village Network järjestää ensimmäisen kokoontumisensa Sastamalan Ellivuoressa 5.-7.2.2019. Verkoston tavoitteena on mm. kylien älykkäiden ratkaisujen tunnistaminen ja jakaminen eri maiden välillä. Kokoontumisen järjestelyissä ovat mukana myös Leader Joutsenten reitti, Suomen Kylät ry ja Suomen maaseutuverkosto.

 

 

Takaisin

Kommentit on suljettu.

Joutsenten reitti 
Joutsenten reitti ry
Aarnontie 2A (käynti 4.kerros)
38200 SASTAMALA

Toiminnanjohtaja PETRI RINNE
p. 040 555 3232
petri.rinne(a)joutsentenreitti.fi

Hankeneuvoja EEVA RAUKKO
p. 044 254 6694
eeva.raukko(a)joutsentenreitti.fi

Katso yhteystiedot

Joutsenten reitti ry on yksi maamme 55 alueellisesta kehittämisyhdistyksestä.

Yhdistyksen tavoitteena on ruohonjuuritason  kehittämishankkeita aktivoimalla ja rahoittamalla parantaa maaseudun elämän laatua.

Huittinen
Hämeenkyrö
Punkalaidun
Sastamala

Satunnainen poiminta hankerekisteristä:

Vammalan kaupunki: Seudullinen lasten ja nuorten osallisuushanke

Tutustu hankerekisteriin

Logot vaihtoehto 1

Joutsenten reitti ry • Päästä ideasi lentoon Joutsenten reitillä! • YLÖS